Actueel

HomeActueelDe Lier volop in “the picture”

De Lier volop in “the picture”

Dat is niet elke maand aan de orde maar we zijn nu best opvallend aanwezig in de pers en op de social media. Denk aan de nieuwbouw aan de Sportlaan en denk aan de plannen rondom het Sportpark.

Wij hebben over beide onderwerpen best een duidelijke mening.

De petitie om te komen tot een nette en goede EN toekomstbestendige oplossing voor het Sportpark springt als eerste in het oog. Dit gaat wel ergens over. Dit gaat echter niet op de manier zoals enkele lokale partijen nu roepen. Koop maar even een tuin en zeg maar even dat het wel goed komt en dat je aan de sport verenigen denkt. Was het maar zo! Dit noemen wij politiek voor de bühne.

Wij willen samen met de sportverenigingen een gedegen opzet bereiken, waar de plannen en het geld goed gaan landen in begrotingen en de omgeving. Want dat er iets moet gaan gebeuren hebben deze twee CDA raadsleden al meer dan eens goed laten weten. maar we zeggen even niet “gooi er maar een paar miljoen tegenaan” en dan is t wel goed. Waar komt dat geld vandaan? Wat geweldig is dat de verenigingen zelf al een potje hebben om mee te investeren. Petje af, wij twijfelen of dat in andere dorpen in westland ook gelukt zou zijn. Klasse!!!!!meiden en jongens. Wij steunen jullie en zullen dat blijven doen maar wel op de manier dat wij denken die snel en ECHT resultaat gaat opleveren.

Het volgende plan is een geweldige opsteker voor De Lier. Eindelijk, eindelijk gaat er gebouwd worden op de plek van de vroegere tuinbouwschool aan de Sportlaan/Chrysant. Wij hopen dat het heel snel gaat gebeuren. Zoals altijd zullen er bezwaren zijn en dat mag en kan. Maar die moeten wel hout snijden. Wij hebben nog niets gehoord wat een reële klacht zou kunnen zijn. Ruim 40 betaalbare woningen langs de Sportlaan, hard nodig. Of willen we tegen de woningzoekers zeggen; “wacht nog even tot de Raad van State iets gezegd heeft over schaduwwerking? Het mag niet zo zijn dat drie (3 op de ruim 12.000 inwoners) klagers het toekomstige woongenot van 63!! Gezinnen in de weg gaan staan. ‘Bouwen met die handel’ zeggen we in De Lier.

Het is een drama dat Corona ons een beetje de baas lijkt. Drama voor onze horeca, voor bepaalde bedrijven, voor gezinnen, voor banen. Wat doet dit pijn. En steun ondertussen de plaatselijke winkeliers. Wat werken die mensen er hard aan om het dorp nog fatsoenlijk leefbaar te houden. Wij houden van de rijen voor de winkels. Liever dan rijen bestelbusjes. De winkeliers hebben nu ons nodig en wij hen.

Geen koffieochtend deze keer, maar wel aanspreekbaar.

Anja van der Eijk-Groeneveld

Cor van der Mark raadsleden voor het CDA Westland

Comments

comments