Actueel

HomeActueelDe toekomst van het Kerkepad

De toekomst van het Kerkepad

Rondvraag aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Westland voor de rondvraag van de commissie ruimte van 3 maart 2020.

Sinds enkele weken worden er voorbereidingen getroffen voor nieuwbouw van Rijk Zwaan langs het Kralingerpad. Het tuinbouwbedrijf wat langs dit pad lag werd aan de ene kant begrensd door het Kralingerpad (voormalige trambaan) en aan de andere kant (oostwaarts) door een Kerkepad. Het Perdiksepad. De volgende vragen komen bij ons op en we stellen ze via de rondvraag procedure, omdat men bijzonder voortvarend te werk gaat.

Wij vragen ons af wat er met het Kerkepad gedaan gaat worden. Blijft het bestaan? Of heeft men andere plannen. Mochten er andere plannen zijn benadrukken wij, dat dit pad al eeuwen bestaat en naar verluidt ook een eeuwigdurend recht van overpad heeft.

In oude boeken staat het volgende:

Een aantal Kerkepaden vanuit het omliggende agrarisch gebied liepen naar De Lier. Door de Kralingerpolder liep een pad vanaf de Westgaag naar De Lier, onderweg de Burgerdijkseweg kruisend.  

Op onderstaande kaart van Kruikius is het pad zelfs herkenbaar afgebeeld.

Wij houden u graag op de hoogte wat de verdere plannen zijn.

Cor van der Mark

Fractievoorzitter CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]