Actueel

HomeActueelDe zorg verandert. Wat doet de Gemeente voor de Westlandse inwoners?

De zorg verandert. Wat doet de Gemeente voor de Westlandse inwoners?

Zorg200xOp het gebied van zorg en welzijn is er veel veranderd. In de raadsvergadering van 19 april zijn de uitgangspunten voor het sociale beleid van de Gemeente Westland vastgesteld. CDA Westland heeft hier van harte mee ingestemd.

Iedereen weet dat er op het gebied van zorg en welzijn veel veranderd is, zaken worden nu door gemeenten geregeld in plaats van door het Rijk. In het beleid van onze gemeente moet worden vastgelegd wat we als gemeenteraad belangrijk vinden op het gebied van zorg, wat hebben onze inwoners nodig, wat willen en kunnen ze zelf en hoe kunnen wij hen daar als gemeente bij helpen.
In de afgelopen maanden hebben vertegenwoordigers van bijna alle politieke partijen uitgangspunten opgesteld voor dit sociale beleid. Er zijn verschillende richtingen aangegeven:  wat vinden we belangrijk voor onze senioren, onze jongeren, gehandicapten. Waarmee kunnen we mantelzorgers en vrijwilligers steunen en hoe kunnen we mensen helpen die moeilijk aan een baan komen. Veel mensen kunnen prima zelf aangeven hoe ze geholpen willen worden, anderen moeten we daar bij adviseren.De zorg binnen het Westland is goed geregeld, CDA Westland denkt dat door een betere samenwerking tussen de verschillende zorgaanbieders en vrijwilligers en het stimuleren van nieuwe ideeën op een slimmere manier de zorg kunnen leveren waar mensen om vragen. Het is belangrijk dat iedereen mee doet, daar willen we de komende jaren dan ook hard aan werken. Daar is uw hulp bij nodig: trek tijdig aan de bel als u zich ongerust maakt over uw eigen situatie of over iemand anders in uw omgeving. Dat kan via de website www.gemeentewestland.nl of telefonisch op 140174.

Comments

comments


Contactpersonen

Fractievoorzitter

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]