Actueel

HomeActueelEen emmer vol met onderwerpen

Een emmer vol met onderwerpen

Dat kan toch niet, horen we je zeggen. Alles ligt stil dus er zal bij jullie als raadsleden en bij de gemeente ook wel niks gebeuren. Nou, niets is minder waar. We doen maar eens even een rondje door het dorp.

Heel fijn dat de oeververbinding ( wij noemen dat een brug) tussen de Kanaalweg en de Hoge Noordweg weer open is. Het duurde even, maar er moest even goed nagedacht worden over de manier waarop. Nu kunnen de personenauto’s en fietsers er gelukkig weer over heen.

Ook wordt het MUZIEK pad aangepakt. Prachtige term van collega Leo. Zowel Leo als ook wij hebben hier constant aandacht aan besteed. Hé, hé, zeggen we nu.

Nog zo’n hé hé dingetje. Het Kloosterslop achter het Perron gaat binnenkort op de schop. Dit zal de mateloze overlast die de bewoners hebben eindelijk kunnen oplossen.

We hebben met elkaar heel veel tijd om de schuur en zolder op te ruimen. Kan ook betekenen dat we er ook wel een beetje een rommeltje van gemaakt hebben? Nu klagen we wel veel dat de gemeentewerf soms lastig te bereiken is. Wachtrijen. Klopt, hier is geen kruid tegen gewassen. Net als de rijen bij de bakker voor de tompoucen. Ook niet tegen op te bakken. Beetje begrip en geduld voor en met elkaar. Wij ervaren het wachten bij de groenteboer of slager niet echt als vervelend. Voor de sociale contacten niet echt verkeerd.

We hopen dat ons onvolprezen Oranje Comité de prachtige plannen op stevig papier heeft geschreven. Papier wat er tegen kan om een jaartje te blijven liggen. 100 jaar plus 1 dan maar.

Als raadsleden hebben we samen met Vitis Welzijn belrondjes met mantelzorgers in ‘t Westland. Ongelooflijk dankbaar werk. We hebben al tientallen mensen gesproken en we zijn heel bar onder de indruk van de elasticiteit en vitaliteit van de Westlandse samenleving. Natuurlijk pakken we signalen op als er iets extra’s nodig is. De gesprekken gaan van luchtig tot heel intensief.

We hebben nu 4 en 5 mei achter de rug. De herdenkingen in ons dorp waren mooi en waardig. Respect voor alle gevoelens van vrijheid, maar in deze tijd ook voor de onvrijheid in de samenleving. We denken aan allen die zorg hebben om gezondheid, bedrijf, baan, familie. Het doet op sommige plekken zo verschrikkelijk AU.

Even geen koffiedrinken in de Bongaard. We zetten de eerste keer als het weer kan, wel een VERS BAKKIE. Mocht je ons willen spreken bel dan maar even 06-51262929.

Anja van der Eijk-Groeneveld, Cor van der Mark

Raadsleden voor het CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]