Actueel

HomeActueelEen groen plein is fijn

Een groen plein is fijn

Enige tijd geleden is het laatste stuk van de Graaf Willem II straat, aansluitend aan de Langestraat, gereed gekomen. Met de komst van enkele nieuwe winkels en Brownies & Downies hoopt onze fractie op meer levendigheid op dit nieuwe pleintje in ’s-Gravenzande.

De wethouder heeft toegezegd dat er wat groen in de vorm van een paar boompjes wordt geplaatst op het pleintje. Onze fractie zou graag zien dat de wethouder er voor zorgt dat hier enkele forse bomen, bijvoorbeeld Platanen of leibomen worden aangeplant, zodat hier vanaf komend voorjaar één of meer gezellige terrassen kunnen worden geplaatst. Want: een groen plein is fijn!

We hebben de wethouder gevraagd of deze bomen nog dit najaar kunnen worden geplaatst zodat deze komend voorjaar al zijn geworteld en aangeslagen. Verder hebben we gevraagd of in samenspraak met de bedrijfsvoering van Brownies & Downies en andere gebruikers van de panden aan deze straat kan worden bepaald welke bomen er precies worden geplant en waar deze het beste kunnen worden geplaatst, rekening houdend met de nieuwe terrassen.

Comments

comments

Gerelateerd standpunt

Kwaliteit buitenruimte en water

Het oog wil ook wat. Mensen houden van een prettig aanzien van hun omgeving. Er is veel groen in de kas, maar groen in de buitenruimte verdient meer aandacht. Door veranderingen in het klimaat wordt de opvang van regenwater een steeds grotere opgave. Schoon water is van groot belang voor tuinbouw en het leven in […]

Kern

Speerpunten ‘s-Gravenzande

Voor ‘s-Gravenzande. Voor elkaar: Een goede ontsluiting van nieuwbouwwijken, een veilige oversteek bij de Julianaweg Betaalbare woningen op het bedrijventerrein Kreeklaan – Zanddijk Een nieuwe school in wijk Dijckerwaal bij voorkeur nabij sportvelden Centrum aantrekkelijker maken met plantenbakken en hanging baskets Multifunctioneel centrum Maesemunde breder inzetten en dus beter gebruiken Lelijke plekken in centrum samen […]