Actueel

HomeActueelEen reis door de nacht

Een reis door de nacht

Vele van ons zullen deze titel herkennen als titel van een bekend jongensboek van Anne de Vries over het verloop van de oorlogsjaren 1940 -1945. De titel van dit boek geeft een gevoel weer; een gevoel van onmacht en diepe onzekerheid.

Ditzelfde gevoel komt direct bij mij op na het horen van de toespraak van onze minister-president Mark Rutte. We duiken met elkaar een tijd in waar we de risico’s en gevolgen niet van kennen. Eén ding is zeker; onbezorgde tijden liggen (even) achter ons en we worden plotseling geconfronteerd met een nieuwe realiteit. De boodschap van onze minister-president over het opdoen van groepsimmuniteit betekent kiezen voor een duidelijk pad maar deze boodschap impliceert ook dat een deel van onze bevolking deze corona periode niet zal overleven. Dit klinkt hard maar het is helaas wel de realiteit.

Wat mooi is om te merken dat in tijden van ongekende zorgen en crisis, mensen elkaar opeens weer weten te vinden en elkaar helpen. Het is hartverwarmend te zien welke initiatieven opeens spontaan worden genomen om de zwakkeren onder ons een steuntje in de rug te geven. Deze steun zullen we allemaal nodig hebben om deze periode door te komen. Laten we hopen en bidden dat de corona crisis snel voorbij zal gaan en dat er spoedig een antimiddel gevonden zal worden. Tot deze tijd zal er ongekend veel gevraagd gaan worden van alle mensen, maar met name de mensen in de zorg: artsen, verpleegkundig en zorgpersoneel!

Een reis door de nacht impliceert gelukkig ook dat na de nacht er een nieuwe dag zal gloren. Laten we elkaar vasthouden en steunen daar waar mogelijk. Samen komen we er doorheen!

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

Comments

comments