Actueel

HomeActueelEven voorstellen…

Even voorstellen…

Ik ben Janice de Jong, geboren in 1994 in Maasdijk, waar ik ook ben opgegroeid. Al van jongs af aan ben ik opgegroeid in een hardwerkend gezin. Als jong meisje was ik vaak in de kas van mijn vader te vinden. Van mijn ouders en grootouders heb ik geleerd om te zorgen dat ik op mijn eigen benen kan staan, maar dat het daarnaast ook erg belangrijk is om iets voor een ander te doen. Zo zijn er altijd kinderen die in minder goede omstandigheden opgroeien.

Momenteel ben ik werkzaam als financieel manager bij een Westlandse onderneming. Ik heb begin 2020 mijn Masterdiploma behaald in Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Tijdens mijn opleiding heb ik bij BDO Accountants gewerkt om de nodige ervaring in de accountancysector op te doen. Daar heb ik een kijkje in de keuken mogen nemen bij diverse ondernemingen in verschillende branches. Naast mijn betaalde werkzaamheden ben ik actief in de kerkgemeenschap van Maasdijk. Ik ga onder andere jaarlijks mee als leiding van Kerkkamp Maasdijk. Ook neem ik deel in de commissie bijzondere diensten en pas ik af en toe op de kleinsten.

Afgelopen jaar heb ik mij in de gelukkige omstandigheid bevonden een huisje te kunnen kopen in het centrum van Naaldwijk. Ook heb ik een tijd in ’s-Gravenzande gewoond en kom ik graag in verschillende dorpskernen die het Westland rijk is. Door in verschillende kringen te komen, mensen op te zoeken en het gesprek aan te gaan, leer je wat er in verschillende kringen leeft en welke onzekerheden er bestaan. Ik probeer mij bij deze gesprekken te verplaatsen in degene waarmee ik gesprekken voer, om te kijken welke verschillende uitwerkingen een beslissing kan hebben. Dat is een kwestie van doorvragen om achter de kern van het probleem te komen.

Wat ik mooi vind is dat veel mensen beseffen wat een mooie plek Westland is om te wonen. Sommige onderwerpen kunnen wij als gemeenteraad van Westland niet veranderen als dit een landelijke aangelegenheid betreft. Wat we wel kunnen doen is proberen dit op de landelijke agenda te plaatsen en onder de aandacht te brengen. Ik heb gemerkt wat het voordeel is van een grote lokale afdeling die ook landelijk in de schijnwerpers staat. Ik zoek geregeld contact met leeftijdgenoten binnen de jongerenafdeling van het CDA (CDJA), om te zoeken naar manieren hoe dit te bereiken.

De onderwerpen waar ik mij de afgelopen twee jaar mee bezig heb gehouden omvatten ondermijning, veiligheid, evenementen, mkb, kust en medicinale cannabis. Ik hoop de komende periode mij in te zetten om het Westland nog mooier te maken. Bent u benieuwd hoe wij als CDA Westland tegen deze onderwerpen aan kijken en wilt u uw mening delen over één van onderstaande onderwerpen met mij? Zoek dan vooral contact op.

T: 06 39 49 12 05
E: janice.de.jong@live.nl

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid