Actueel

HomeActueelGoede voornemens voor 2020

Goede voornemens voor 2020

Allereerst de allerbeste wensen voor iedereen, een wens voor een nieuw jaar vol gezondheid, liefde en voorspoed.

Ook dit jaar wil ik weer graag een goed voornemen met u delen. De wekelijkse dag op de fiets naar het werk houd ik er graag in, het is afgelopen jaar gelukt om dit vol te houden en het was ten volle tevredenheid.

Geholpen door de Belastingdienst, die met de regeling van de leasefiets van de zaak, een e-bike wel heel aantrekkelijk maakt, verwacht ik dit jaar veel medefietsers! Meer op de fiets en minder in de auto is goed voor mens en milieu. Mijn nieuwe voornemen, dat ik onder uw aandacht wil brengen, heeft ook te maken met duurzaamheid. Waarbij geldt dat goedkoop duurkoop blijkt te zijn!

Op sociale media en internet komt u veel Chinese webwinkels tegen, waar tegen ongelofelijk lage prijzen artikelen worden aangeboden. Bezoekers van deze webwinkels worden verleid door de mooiste plaatjes en de prachtige voorstellingen. Velen gaan tot aankoop van artikelen over, waardoor er maandelijks containers vol goedkope artikelen van Azië naar Europa worden verscheept in vervuilende containerschepen.

Al deze artikelen worden vervolgens via koeriersbedrijven bij de mensen thuis afgeleverd. Eenmaal uitgepakt blijken de artikelen tegen te vallen, na kort gebruik zijn ze waardeloos geworden en goed voor de vuilnisbak. Vaak zijn de artikelen ook nog gemaakt van vervuilende niet gecontroleerde stoffen waardoor dit afval ook nog slecht blijkt te zijn voor het milieu. U begrijpt dat dit toch niet de bedoeling kan zijn!

Mijn oproep is dan ook: vermijd de goedkope websites en laat u niet in verleiding brengen door lage prijzen maar koop duurdere, duurzamere artikelen en liefst bij uw eigen middenstand. U bent op korte termijn duurder uit maar op de lange termijn houden we heel veel geld in onze portemonnee. Denk aan minder vervoer van “rommel” over wereld, langer gebruik van goede spullen waardoor er minder weggegooid en dus minder afval ontstaat. Genoeg redenen om ons gedrag aan te passen lijkt mij.

Ik wens u nogmaals een prachtig, gezond en duurzaam 2020 toe.    

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

Comments

comments