Actueel

HomeActueelHoe sterk is de eenzame fietser?

Hoe sterk is de eenzame fietser?

Weet u het nog? Eén dag per week de auto laten staan en op de fiets naar het werk: dat was het goede voornemen van Pieter Immerzeel. Een hele opgave zou je denken, maar Pieter heeft het voornemen serieus genomen en van de positieve kant bekeken. Laten we eens kijken hoe hij het de eerste maand er vanaf heeft gebracht.

 De eerste maand januari zit er alweer op, voor mij een mooi moment om u even op de hoogte te houden van mijn goede voornemen. Eén dag per week de auto laten staan en op de fiets naar het werk. Ik moet u zeggen dat ik na één week al dacht: “de opwarming van de aarde is volgens mij gestopt, want het was redelijk fris (koud) op de fiets”.

Naast mijn primaire doel om de klimaatveranderingen te helpen voorkomen, zijn er genoeg andere redenen om de stalen ros te pakken. Ik zal eens een aantal voordelen opnoemen: het is winter en dat merk je aan je hele lijf. Niet van een warm huis de auto in en daarna snel naar een warm kantoor. Nee, een half uur lekker buiten in de winterkou. Heerlijk! Je weet pas echt wat een warm, behaaglijk huis is als je het goed koud gehad hebt buiten. Fietsen kan daarnaast erg gezellig zijn, zeker als je een andere fietser tegenkomt waarmee je al pratend een stukje kan optrekken. Ook ben je bent meer bezig met de natuur om je heen. Ik hoorde verleden week de eerste merel zingen en was me er meer van bewust dat de dagen weer langer worden.

Mocht u nog twijfelen, februari is voor mij ook een prima maand om goede voornemens te starten! Ik ga zeker door met mijn voornemen. Volgende maand zal ik u d.m.v. cijfers van bespaarde energie en minder CO2 uitstoot laten zien wat er gebeurt als iedereen in het Westland zijn steentje bijdraagt.

Ik wens u een mooie, nieuwe maand toe.

 

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Duurzaamheid

Er ligt een enorme opgave om deze wereld duurzaam te maken. Westlandse producten moeten aan de hoogste eisen van duurzaamheid voldoen. Fossiele energie moet daarom uit ons woordenboek worden geschrapt. Dan kan als we innovatieve middelen inzetten. Daarom willen wij: Lobby voortzetten om slimme geïntegreerde systemen van warmte, elektriciteit, gas en CO2 mogelijk te maken […]