Actueel

HomeActueelHou de vaart in de Naaldhorst

Hou de vaart in de Naaldhorst

Iedereen kent de uitdrukking; alleen ga je sneller maar samen kom je verder. Toch vraag ik mij de laatste tijd steeds vaker af of het alleen niet sneller gaat, maar ons ook verder brengt?

Neem de nieuwbouw van de Naaldhorst in Naaldwijk, dat duurt lang voor onze ouderen in het Westland. Schrijnende situaties, u hoorde het mij zeggen in de laatste MO vergadering van 5 oktober jl. Waarom duurt het zo lang, waar wordt precies op gewacht? Bij de gemeente is het volop onder de aandacht, het heeft top prioriteit aldus de wethouder, ook bij Pieter van Foreest staat het hoog op de agenda, het Zorgkantoor DSW onderschrijft de noodzaak van de bedden, en toch is de eerste paal nog niet geslagen.

Het heeft de sterke voorkeur van CDA Westland dat het realiseren van de verpleeghuisbedden voorrang krijgt op de rest van het realiseren van het terrein van de Naaldhorst.

Het streven is dat er op het terrein van de Naaldhorst diverse vormen van zorg komen. U kunt dan denken aan fysiotherapie, ergotherapie, misschien huisartsenzorg of apotheek. Het combineren van verschillende functies van zorg, alles binnen handbereik, zorg dichtbij. Al die andere disciplines hebben een plek nodig maar hebben al ergens onderdak. Nu eerst bedden, bedden en nog eens bedden.

Wij willen deze succesvolle samenwerking niet in gevaar brengen want samenwerking is goed en uitstekend voor zorg dichtbij, maar werkt ook vertragend. CDA zou om die reden willen voorstellen, ga alleen, dan ga je sneller en realiseer die verpleeghuisbedden op zo kort mogelijke termijn. We roepen op; Hou de vaart in de Naaldhorst en stap over van ontwikkeling naar realisatie.

Wij zullen er in de raad en op allerlei andere manieren aandacht voor blijven vragen. Mocht U ons willen steunen hierin, mail dan naar fractie@cdawestland.nl met de opmerking hou de vaart in de Naaldhorst”.

Namens de fractie van CDA Westland

Anja van der Eijk

Comments

comments


Contactpersonen

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]

Kern

Speerpunten Naaldwijk

Voor Naaldwijk. Voor elkaar: Herontwikkeling gemeentehuislocatie in samenhang bezien met de plannen van De Naald, gecombineerd met veel groen en (ondergronds) parkeren Pijletuinenhof bestemmen voor gemengd wonen (verschillende generaties, met zorg voor elkaar) Voldoende bezetting op het politiebureau Naaldhorst-locatie ombouwen naar brede zorginstelling, behandelcentrum, kortdurende verpleeghuiszorg, wijkfunctie Nieuw zwembad Hoge Bomen bij voorkeur gecombineerd met […]