Actueel

HomeActueelIslamitische basisschool

Islamitische basisschool

Vrijheid van godsdienst en ook vrijheid van onderwijs zijn de basiswaarden in Nederland die er voor zorgen dat we vreedzaam met en naast elkaar leven.

We vullen met z’n allen de clublid van de ‘vereniging Nederland’ en als je een school wilt stichten dan mag je een beroep doen op de beschikbare middelen. En of dat dat een reformatorische school in ‘s-Gravenzande, een Montessorischool in Monster of een islamitische school in Naaldwijk, dat maakt dan natuurlijk niet uit. Want in de wet staat nu eenmaal dat er ruimte is voor bijzonder onderwijs naast openbaar onderwijs. 

Als een schoolbestuur niet of disfunctioneert dan is dat uiteraard een reden om een school te sluiten. Maar minderheden beknotten in hun mogelijkheden leidt uiteindelijk tot een samenleving waar de macht van de sterkste geldt. En dat hoort niet bij de democratie waar wij in leven.

Binnen deze democratie past het ons ook niet om een besluit van de hoge raad of van de minister te dwarsbomen. Dat is laf en misleidend. Door tegen het scholenplan te stemmen en door een beroep in te stellen tegen het besluit van de minister lijkt het of lokale politici invloed hebben op de kwestie, maar dat hebben ze niet. Het enige dat zij hiermee bereiken is veel gedoe en negatieve publiciteit. En dat vindt mijn fractie bijzonder spijtig.

Jenny Vermeer

Fractievoorzitter CDA Westland

Comments

comments