Actueel

HomeActueelJanice weet (gemeente)raad

Janice weet (gemeente)raad

Deze week wil ik wat meer ingaan op de tweede taak van een gemeenteraadslid: regels opstellen, ofwel beleid maken. Zo’n twee jaar geleden heb ik mij flink bezig gehouden met de evenementennota. In deze nota staan alle regels rondom het organiseren van een evenement, dus ook de feestweken.

Omdat het bij beleid en regels belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen zich daarin kunnen vinden, ben ik in gesprek gegaan met organisatoren van evenementen en horeca ondernemers om erachter te komen wat er op dat moment niet goed ging en welke wensen er waren. In eerste instantie is de wijziging van de evenementennota door de ambtenaren voorbereid onder verantwoording van, in dit geval, de burgemeester. Dat is omdat evenementen nauw samenhangen met de inzet van o.a. politiecapaciteit. De evenementennota is voorbesproken in de commissie bestuur.

Al snel bleek dat er nog een lange wensenlijst van aanpassingen was door de gemeenteraad. Veel heb ik aan kunnen laten passen, andere zaken heb ik begrip voor kunnen krijgen, maar één ding is altijd in mijn achterhoofd gebleven. Dat is iets wat nu weer opspeelt: het plaatsen van schermen, voor bijvoorbeeld het gezamenlijk kunnen bekijken van voetbalwedstrijden, is op de pleinen in Westland niet toegestaan. Voor dit jaar verzinnen we maar iets anders i.v.m. corona, maar het zou mooi zijn als dit voor de komende voetbalzomers toch toegestaan kan worden.

Wil jij antwoord op een specifieke vraag of wil je wat meer weten over een bepaald onderwerp? Stuur mij gerust een mail janice@cdawestland.nl

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid