Actueel

HomeActueelJanice weet (gemeente)raad

Janice weet (gemeente)raad

Soms zijn gemeenteraadsleden net zo verbaasd over een nieuwsbericht als overige inwoners. Toch krijgen direct en indirect veel gemeenteraadsleden, maar ook het College, te maken met bedreigingen en intimidatie. Direct via mails, post aan huis, gebaren op de publieke tribune of mensen die je tegenhouden na een vergadering, maar ook indirect door intimiderende berichten onder nieuwsberichten op sociale media. Mensen lijken te vergeten dat gemeenteraadsleden mensen zijn die in de gemeente wonen en ook gewoon nieuwsberichten lezen. Juist omdat reacties onder sociale mediaberichten een belangrijke informatiebron zijn voor gemeenteraadsleden om te zien hoe ergens op wordt gereageerd. Toch kan dit ook een vertekend beeld geven.

Ervaring leert dat mensen die je op straat aanspreekt vaak een andere mening hebben dan de reacties op sociale media doen vermoeden. Daarnaast ben je eerder geneigd ergens op/onder te reageren als je het ergens niet mee eens bent. Het aantal reacties kan daarom wel wat zeggen over hoezeer een onderwerp leeft, om naar aanleiding daarvan in gesprek te gaan.

Ga ervan uit dat gemeenteraadsleden mensen zijn die hun eigen omgeving een stukje mooier willen maken en daar de verantwoordelijkheid voor willen nemen door tijd vrij te maken. Als je iets niet begrijpt, probeer dan contact te zoeken met een gemeenteraadslid en te vragen wat een partij of persoon van plan is te gaan doen?

Met intimidatie en bedreiging maken we een gemeente een onveilige leefomgeving in plaats van een fijne plek om te leven.Wil jij antwoord op een specifieke vraag of wil je wat meer weten over een bepaald onderwerp? Stuur me een mailtje!

15Frits Zwinkels, Jaco Eeltink en 13 anderen1 keer gedeeldLeukOpmerking plaatsenDelen

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid