Actueel

HomeActueelKeerzijde van de medaille

Keerzijde van de medaille

In goed Nederlands betekent deze titel een minder goede zijde van een zaak. Wat bedoel ik met deze titel? In Westland is alles tot in de puntjes geregeld ook al was er niet altijd (financiële) steun voor. Voorbeelden zijn de perfecte wegen die de laatste jaren in het Westland zijn aangelegd, eigenlijk een taak van de provincie, maar daar waar geen geld van de provincie kwam, heeft de gemeente gezorgd dat er nieuwe wegen werden aangelegd (o.a de weg richting Teylingen).

Ander voorbeeld is de jeugdzorg waar Westland zorgt dat alle jongeren met een hulpvraag of ouders met hulpvraag, voldoende hulp geboden krijgen zonder daar zelf voldoende gecompenseerd te worden door de nationale overheid. Zie ook de zorg voor onze ouderen, waar eigenlijk gekort zou moeten worden op de inzet van uren aan huishoudelijke hulp zorgden wij in Westland voor een zachte landing*. Onze kwetsbare ouderen worden ontzien en behouden de uren die ze nodig hebben. Maar wat is dan de keerzijde van al deze mooie ontwikkelingen? Alle maatregelen kosten geld, zeker de maatregelen waar geen dekking is van geldmiddelen vanuit de overheid of provincie. Dit betekent dat wij bovengenoemde zaken als Westland financieel zelf zullen moeten dragen. In de nabije toekomst zal dat betekenen dat wij als bestuurders en vertegenwoordigers van de inwoners van het Westland soms voor minder leuke keuzes geplaatst zullen worden. Tariefsverhogingen van diensten en belastingen, het naar achter schuiven van investeringen of het afstoten van diensten die we gewend waren van de gemeente te ontvangen.  Dit is zeker een keerzijde van alle mooie dingen die worden gedaan voor mensen en bedrijven.

Van het CDA en van mij mag u verwachten dat wij de ontwikkelingen op de voet zullen volgen en wij het zullen opnemen voor de mensen met de zwakste schouders.

 

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

 

*De zachte landing

In het jaar 2015 werd een landelijk beleid van her indexering van het aantal uren ondersteuning van de ouderen ingevoerd. In de gemeente Westland is destijds besloten om minder stringent met het beleid om te gaan en mensen te behoeden voor teruggang van aantal ondersteuningsuren (zachte landing). Echter de zachte landing zou betekenen dat teruggang in uren langzaam zou worden ingezet, zoals een landing van een vliegtuig. Echter tot op heden is de landing niet ingezet en is er weinig teruggang van uren gerealiseerd.

Comments

comments