Actueel

HomeActueelKernbezoek Honselersdijk: Tuinbouw, e-commerce en mensen

Kernbezoek Honselersdijk: Tuinbouw, e-commerce en mensen

De koppeling tussen kennis, onderwijs en het Westlandse bedrijfsleven wordt steeds belangrijker voor de toekomst van de glastuinbouw in Westland. Dat blijkt uit het het kernbezoek wat CDA Westland in juni aan Honselersdijk heeft afgelegd. Digitalisering van bedrijfsinformatie ontwikkelt zich in een hoog tempo, via verschillende platforms wordt informatie ontsloten. JEM-id biedt, middels het ontwikkelen van software, oplossingen om bedrijfsprocessen te optimaliseren, binnen de glastuinbouw en hun ketenpartners.

Elke maand bezoekt CDA Westland één van de Westlandse kernen; in juni was Honselersdijk aan de beurt. De fractie bezocht het ICT-bedrijf JEM-id. JEM-id is in 1996 gestart, inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met 34 jonge medewerkers, waarvan 95% afkomstig uit Westland. 

Oprichter Martijn van Andel: “innovatie, één van de pijlers van ons bedrijf, komt pas goed tot z’n recht met de juiste mensen op de juiste plaats”. Het bedrijf is om die reden continue op zoek naar stagiair(e)s op HBO en Universitair niveau. Zij kunnen zich ontwikkelen bij dit dynamische bedrijf en op die manier eventueel een werkplek vinden in de sector.

Carl Grootscholte van Carl Sales Support gaf een toelichting op zijn ervaringen met JEM-id en FloraXchange, wat door JEM-id ontwikkeld is. FloraXchange is een online communicatieplatform dat kwekers ondersteunt in het verspreiden van hun assortiment aan afnemers die gekoppeld zijn aan deze kwekers. Grootscholte: “Dit platform heeft op die manier gezorgd voor meer transparantie in de glastuinbouwsector”.

Een belangrijke uitdaging voor het bedrijf is te weten welke kennis er op de (middel)lange termijn nodig is binnen de glastuinbouwsector. JEM-id hecht dan ook waarde aan de komst van de Greenport Horticampus, waar jongeren opleidingen kunnen volgen die aansluiten op de behoefte van Westlandse ondernemers. Fractielid Karin Zwinkels: “De Horticampus wordt een belangrijke koppeling tussen kennis, onderwijs en het bedrijfsleven. CDA Westland vindt het goed om te zien dat bedrijven als JEM-id bezig zijn met de vraagstukken die in de toekomst in Westland gaan leven, en zal deze ontwikkelingen op de voet blijven volgen”.

Jem-id

Comments

comments


Contactpersonen

Gerelateerd standpunt

Ondernemen

De economische crisis is gelukkig voorbij. Ondernemen loont steeds meer en dat is goed voor onze werkgelegenheid en welvaart. CDA Westland blijft het ondernemerschap stimuleren en faciliteren. Wij willen daarom: Verduurzamen bedrijventerreinen in nauw overleg met ondernemers Geen detailhandel op bedrijfsterreinen, maar in winkelcentra Verbetering ontsluiting bedrijfsterreinen Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg De Lier stimuleren Bedrijventerrein Zanddijk-Kreeklaan […]

Glastuinbouw

Westland is de meest toonaangevende glastuinbouwgemeente van Nederland. Glastuinbouw is de derde economische motor van ons land. CDA Westland geeft daarom prioriteit aan het toekomstbestendig houden van deze Greenport. Wij willen daarom: Verdere ontwikkeling GreenportHortiCampus/WorldHortiCenter als internationaal centrum van de glastuinbouw voor opleiding, kennis en innovatie Een bijzondere leerstoel tuinbouwinnovatie en duurzaamheid in World Horti […]

Kern

Speerpunten Honselersdijk

Voor Honselersdijk. Voor elkaar: Hunselaar en omgeving herontwikkelen Stimuleren dat een deel van de Hunselaar tijdelijk verhuurd gaat worden als pauzewoningen Versnelling herontwikkeling centrum Honselersdijk (Dijkstraat) Zwemwaterkwaliteit Wollebrand verbeteren Uitbreiding Westlands Streekmuseum met een vleugel of dependance voor wisselcollecties van Westlandse schilders Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Dorpscentrum aantrekkelijker maken door […]