Actueel

HomeActueelOnbaatzuchtig

Onbaatzuchtig

Afgelopen week werd in Frankrijk de Tourmalet beklommen door Team Westland, met een ploeg van ruim 150 fietsers en 60 wandelaars. Het was een beklimming om geld in te zamelen om de ziekte kanker uit de wereld te helpen. Tijdens het verblijf hoorden we veel verhalen van verdriet, emoties en machteloosheid. Vele beklimmers hadden een eigen verhaal van verdriet en konden dit kwijt door vlak onder de top van de berg een steentje ter herdenking van geliefden neer te leggen. Na dit moment was het nog een afstand van 1,5 kilometer af te leggen om de top te bereiken en daar aan de top was er zeker ook ruimte voor vreugde. Het was een prachtige emotionele week van een traan maar zeker ook een lach!

Een bijzonder warm gevoel kreeg ik bij de grote groep begeleiders waaronder ondernemers, medisch deskundigen en ook anderen die zich geheel in dienst stelden om dit evenement tot een groot succes te maken. Geen moeite was te groot om de deelnemers te ondersteunen daar waar nodig. Groot respect voor deze groep die hun eigen belangen geheel lieten varen om de anderen te helpen.

Voor mij was dit een eyeopener, hoe mooi zou het zijn als wij allen een voorbeeld zouden nemen aan deze groep mensen. Dat wij in ons dagelijks leven tijd vrijmaken om ons, onbaatzuchtig in te zetten voor een goed doel of gewoon voor onze medemens in problemen. De wereld zou er stuk mooier uit gaan zien!

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid