Actueel

HomeActueelpo-LIER-tiek nr. 3

po-LIER-tiek nr. 3

Wat is een HUIS en wat een KANTOOR?

Er lijken nog steeds mensen in ‘t Westland rond te lopen die het verschil niet weten tussen een huis en kantoor. Da’s jammer, vooral als je er zo’n tamtam over maakt. Een gemeentehuis is de plek waar je als burger naar toe gaat als je wilt trouwen, een geboorteaangifte doet en voor andere zaken waar persoonlijk contact nodig is. Het is ook de plaats waar de burgemeester en wethouders hun eigen woonkamer hebben. Want ook met hen wil men wel eens spreken. Hier kom je naartoe als je als burger iets wilt. Een kantoor daarentegen is een plek waar gewerkt wordt. Waar de computers zoemen en de gemeente ‘op orde’ gehouden wordt. Een huis en kantoor hoeven niet bij elkaar te staan. Geen tuinder woont in de kassen tussen de tomaten.

Wat zeker niet handig is, is de huidige situatie met vier werkplekken. Volledig uit de tijd en achterhaald. En wat wordt er geroepen over de kosten! Ik durf te zeggen: ”Wat wordt er getoeterd!” Op jaarbasis is 1 gemeentehuis en 1 gemeentekantoor, wat breed wordt gedragen in de gemeenteraad, nu eenmaal goedkoper en vele malen efficiënter. De slogan ‘1, geen 2’ van een gerespecteerde fractie, die we deze weken op enige plekken zien, is wel een goede politieke slogan, als je verder niets te melden hebt. Maar kloppen doet het niet.

Nog even naar De Lier. Heel langzaam trekken de bouwdampen rondom de wegen op. Wat een geweldig resultaat is er overal te zien. De bouw op de oude Rabobank-locatie gaat volop door. Een mooi stukje komt erbij in het dorp. De raad heeft toestemming gegeven tot de sloop van het oude pand van de gemeente en een mooie nieuwbouw hierop. Veel Lierenaars zullen hier weer een fijne woonplek gaan vinden. Fijn dat dit gaat gebeuren.

Ook mooi dat er een groep Lierenaars is, die hier gezamenlijk een kar gaan trekken. Ik heb nog geen pannenbier geproefd voor de nieuwe wijk bij de Vreeburghlaan. Zal wel snel gaan komen, want het gaat razend snel. Op cultuurgebied bruist ons dorp aan alle kanten. Het gewijzigde subsidiebeleid is niet altijd goed ontvangen, maar heeft wel veel nieuwe initiatieven en vindingrijkheid gebracht. De Lier was nooit zo van de subsidies. We doen ‘t zelf wel. Houden zo, want hiermee toont De Lier aan dat klein dorp toch heel groot kan zijn!

Comments

comments