Actueel

HomeActueelRelight my fire, Paasgroet van Pieter Immerzeel

Relight my fire, Paasgroet van Pieter Immerzeel

Terwijl ik vanmorgen op de fiets (tegen de wind in) naar mijn werk reed, had ik zachtjes muziek op mijn oren staan. Ik werd getroffen door het liedje Relight my fire (hernieuwd vuur) van Dan Hartman, een liedje uit 1979, alweer een hele tijd terug in de tijd. Het was vooral de titel van het liedje dat mij trof.

Hernieuwd vuur is soms nodig als je, na het nemen van goede voornemens dreigt weg te zakken in gemakzucht en oude gewoontes. In mijn geval weer makkelijk met de auto naar het werk in plaats van de fiets! Hernieuwd vuur voelde ik ook deze week na een bezoek aan een inloophuis in Naaldwijk waar vrijwilligers zich geheel belangeloos inzetten voor hun medemens. Mensen die geconfronteerd worden met de ziekte kanker en daar door warme mensen worden opgevangen en begeleid. Zij spraken vol vuur en passie over hun werk en wat zij hierin kunnen betekenen voor hun medemens.

Het is de tijd van Pasen een prachtige boodschap van hoop, vertrouwen, uitzicht en nieuw leven. Helaas is deze boodschap in onze maatschappij ver naar de achtergrond weggedrongen. Relight my fire van de Paasgedachte, ik wens dit hernieuwd vuur heel veel mensen van harte toe!

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

Comments

comments