Actueel

HomeActueelRuimte voor de sport!

Ruimte voor de sport!

CDA Westland steunt de oproep van de Lierse sportverenigingen VALTO, ODIS en t LOO.

Kort geleden hebben de drie genoemde sportverenigingen een volledig uitgewerkt plan bij de gemeente ingediend. Dit is een veel omvattend plan en zeker de moeite waard om naar de details te kijken. Als politiek zijnde moet je naar details kijken, maar zeker ook naar het totaal plaatje.

Al in 2017 heeft de fractie van CDA Westland aandacht gevraagd voor de situatie bij alle sportactiviteiten langs de Veilingweg. Tot nu toe is het bereikte resultaat een uitbreiding van de parkeerplaatsen, maar op een parkeerplaats kan je niet sporten. We hebben voor onze huidige en toekomstige bewoners sportruimte nodig.

We bouwen in De Lier heel snel en heel veel. Alleen al in ‘Molensloot’ staan zometeen ruim 800 woningen. De Lier is een bijzonder aantrekkelijk dorp om in te wonen blijkt wel. Ons culturele leven, onze middenstand en onze sportfaciliteiten. Dit alles wordt in hoge mate gewaardeerd. Houden zo, zeggen wij. Dus geef aandacht aan de verenigingen. Denk aan het Oranje comité en allen rondom de activiteiten in het dorp

Geef ruimte aan onze middenstand (juist zij zijn de sponsoren van de sportclubs), en help de sportverenigingen om hun plannen te realiseren. CDA Westland juicht ook het grote eigen initiatief van de verenigingen toe. Men houdt niet alleen het handje op bij de gemeente. Men investeert zelf ook in een gezonde toekomst voor de bevolking en de verenigingen. Dat is, wat ons betreft, ook weer getuigend van de daad- en veerkracht van de Lierse gemeenschap. We gaan ervoor!

Fractieleden CDA Westland,

Cor van der Mark en Anja Van Der Eijk- Groeneveld

Comments

comments