Actueel

HomeActueelSamen sterk

Samen sterk

Het is alweer een poosje geleden dat ik over mijn goede voornemens heb bericht. Mijn wekelijkse fietstocht naar mijn werk houd ik trouw vol, zonder dat het mij echt moeite kost.  Natuurlijk ben ik erg benieuwd of mijn voornemen navolging heeft gevonden onder de lezers.

Ik hoop natuurlijk van wel. Ook ben ik heel geïnteresseerd of ik met dit initiatief iets heb kunnen doen aan de uitstoot van CO2, ik ben daarvoor het internet gaan afstruinen maar vond geen echte goede berekening waaruit dit blijkt. Wel jammer maar eigenlijk niet belangrijk, inzet voor een betere en schonere wereld daar gaat het om! Met een heel apart gevoel heb ik daarom zitten kijken naar de Europa Cup finale voetbal tussen twee Engelse clubs, deze finale werd gespeeld in Baku (Azerbeidzjan). Deze stad ligt ongeveer 4.500 km van Londen, alle 50.000 Engelse supporters moesten dus met het vliegtuig deze afstand overbruggen. Mijn gedachte was ‘had deze finale niet wat dichter bij huis gespeeld kunnen worden?’ Dit had heel veel uitstoot en vervuiling kunnen voorkomen. Als we dan voor een schonere wereld gaan, laten we dit dan ook samen doen. Dan kunnen we echt iets bereiken.

Volgende week vertrekt Team Westland naar Frankrijk om daar de Tourmalet te gaan beklimmen. Samen met een groep van bijna 300 Westlanders gaan we fietsend of wandelend de berg op. Daar gaan we gezamenlijk geld inzamelen om doelen te steunen in de strijd tegen de ziekte kanker. Samen de berg op om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen. Ik ben heel trots dat ik meefietsen mag samen met Jenny Vermeer!

Pieter Immerzeel

 

Comments

comments