Actueel

HomeActueelVakantie in De Lier na Coronatijd

Vakantie in De Lier na Coronatijd

Werken in het oudste ziekenhuis van Nederland (het Delftse Gasthuis van de 13e eeuw was de verre voorganger van het Reinier) en dan de juiste zorg op de juiste plaats op het juiste moment bieden. Daar ben ik trots op en voegt voor mij elke dag waarde toe aan het ‘’zorgen voor mensen”.

De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van Corona. Wij hebben in het oudste ziekenhuis van Nederland de schouders er met elkaar onder gezet om de zieke Corona patiënten zo optimaal mogelijk op te vangen. Er waren dagen waarop elk moment iemand zei; “dit is de stilte voor de storm”. En even later dacht je, dit is de storm, of nee toch niet? En kort daarop dit is de stilte, storm of toch weer stilte? Het was een wirwar, een rollercoaster achtbaan, een trein die steeds sneller ging.

Het is ons gelukt! We zijn erin geslaagd en zijn in het ziekenhuis in ‘control’ gebleven. Dat ging niet zomaar. Het bracht zeker in het begin veel onzekerheid met zich mee. Het vroeg 24/7 alertheid, inzet, en kracht. Niet alleen van mij, maar van vele collega’s. Het bracht ook verdriet en onzekerheid. We hebben ‘patiënten’ mensen van dichtbij verloren… Dat wil je niet, daar wordt je stil van en nam een stukje veiligheid bij mij weg (zo voelde het).

Nu tijd voor vakantie, afstand nemen, rust, 1,5 meter afstand houden, beetje op elkaar letten en even een ander ritme aannemen. Niets moet en niksen mag!

Veel zomervakanties vertrok ik naar het buitenland met het gevoel dat je daar beter op kon laden als in Nederland. Een sterk gevoel wat bij mij jaren heeft geklonken, maar dit jaar niet. Dit jaar blijf ik in Nederland, in De Lier. Corona gaat namelijk niet met vakantie en ik heb teveel gezien en ervaren.

Een boodschap van mij: “Neem deze vakantie Corona serieus, houd afstand ook al is dit misschien niet wat je wil, maar volg de richtlijnen. Laten we een volgende golf voorkomen!“.

Blijf gezond.

Anja van der Eijk-Groeneveld,

Fractieraadslid CDA westland

Comments

comments


Contactpersonen

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]

Veiligheid

Gevaarlijke situaties, overlast en criminaliteit moeten streng aangepakt worden, omdat iedereen recht heeft op een prettige en veilige woonomgeving. Zo blijft Westland aantrekkelijk om te wonen. Daarom willen wij: Een goed functionerend politiebureau in Westland is noodzakelijk Geen coffeeshop in Westland Vuurwerkvrije zones nabij zorginstellingen, winkelcentra en kinderboerderijen; zeer streng optreden tegen illegaal vuurwerk Vergroting […]