Actueel

HomeActueelVerenigingsmarkt in de sporthal!

Verenigingsmarkt in de sporthal!

Staat er opeens iemand aan de voordeur en geeft zomaar 2 cyclamen af. Zomaar omdat ze zo mooi zijn. Dat is De Lier. Hier groeien en bloeien de mooiste dingen. Hier groeien en bloeien ook de mooiste initiatieven. We zijn gewoon vindingrijk. Of het nou de slagers zijn, de bakkers, de horeca, de bloemisten en alle anderen. Iets verzinnen we.

Hoe leuk is het opeens om kinderen stil te zien staan bij het roze winkeltje in de Hoofdstraat. Ze ‘piegen’ zomaar de slaapkamer van Sinterklaas binnen. Spannend, zou hij er wel liggen? Of is hij gewoon schoenen aan ‘t legen? Is hij er niet? Dan doe ik wel mijn verlanglijstje alvast maar in de brievenbus. Dit is nou waarom wij zo graag raadslid zijn. Dat hele Westland bruist en barst uit elkaar van initiatieven. En dan nemen we het politieke sjagrijn maar voor lief.

Het lijkt wel alsof we als politici de zon niet meer kunnen zien schijnen. Zeker niet bij de ander. Het is ook zo mooi dat als je op zaterdagmorgen door de Hoofdstraat loopt je bijna een slalom moet maken. Bij bakker Van Delft een rij, bij Langerak en van de Berg ook, slager Zwaard en D&D ook rijen mensen geduldig wachtend en op afstand een praatje houdend. De groenteboer is groenteman geworden want men staat in de rij voor hem. De haringkar kan je amper vinden tussen de mensen. En….er staan 7 mensen voor de apotheek, maar die is maar een uurtje open. Gelukkig.

Nu “wat als”? Als de hele Corona bende het land uit is en we weer terug naar en in ons dorp kunnen gaan. Hoe pakken we de draad weer op? Wie heeft de draad nu eigenlijk in bewaring? Voor veel clubs en verenigingen zijn het nu het zware tijden, geen leden aanwas en ook het contact een beetje kwijt. Geen reclame kunnen maken. Allemaal schraal.

Wij hebben een idee…… zodra alles weer kan, organiseren we een verenigingsmarkt in de sporthal. Alle verenigingen kunnen daar zichzelf presenteren. Met een stand, filmpje, 3-D presentatie. En iedereen in De Lier kan eens rondsnuffelen. Is de bridge club wat voor me? PV de Hoogvliegers, schaakclub, voetbal, tennis, korfbal, pluimbal, vrouwenvereniging, kerken en zwemclubs. Veel te veel om op te noemen, Oranjevereniging, Liers gevoel en brandweer. Als het zover is, hopen we op enthousiaste medewerking. We gaan het gesprek met de wethouder(s) alvast aan. Op deze manier gaan we elkaar weer ontmoeten en misschien wel weer kennen. En kunnen we weer ‘normaal’ gaan doen.

Heb je een ander idee? Schiet ons maar even aan.

Anja van der Eijk-Groeneveld Cor van der Mark,

CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Vrijwilligers, Verenigingen en Sport

Talloze mensen in Westland zijn als vrijwilliger zeer actief in het verenigings- en sportleven. Die activiteiten zijn van groot belang voor gezondheid en saamhorigheid. Deze kracht in de Westlandse samenleving is uniek en daarom willen wij: Topsportbeleid in Westland is in gang gezet en verdient het om samen met verenigingen te worden uitgebreid Waterman openhouden […]

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]