Actueel

HomeActueelVervolg over plannen begraafplaats De Lier

Vervolg over plannen begraafplaats De Lier

ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE. “Kijk altijd naar de zonnige kant van het leven, probeer het althans.” – column Lierenaar .

Heerlijk stukje positivisme van Monthy Pyton. En wat is het voor sommigen moeilijk om hier, al is het maar een snippertje, van uit te delen. We reageren even op het artikel in de vorige uitgave van de Lierenaar over het werk aan de begraafplaats. Boordevol chagrijn en sikkeneurigheid. Vroeger was alles beter, tuurlijk terug naar oude situatie (even nadenken wat er precies gevraagd wordt, terug naar oude situatie….)

Gemeentewerf , dat is een puinhoop volgens de schrijvers. Ja, het is een gemeentewerf in afwachting totdat er behoefte is aan dat gedeelte. Zo is het zelfs in de gemeente De Lier afgesproken. Dat weten de oud-raadsleden heel goed. Niet ruimen? Zou mooi zijn, maar waarom spreken we iets af met elkaar? Als je iets betaald voor 20 jaar, zijn de 20 jaar echt een keer over.

En als klap op de vuurpijl; de entree moet aantrekkelijker gemaakt worden. Nu loop je langs de graven. Dat is nou toch ook wat! Wat verwachten we anders op een begraafplaats? Wij pakken liever het positieve signaal op. De begraafplaats (volgens velen de mooiste van Westland) wordt nog mooier.

Wij gaan in overleg met aannemer en wethouder, om zodra alle werkzaamheden voorbij zijn, een open middag te organiseren waar ieder welkom is. Om zo samen met de aannemer en ambtenaren te zien wat er allemaal gedaan is. Misschien sluiten sommige politici dan ook wel aan. Wij zullen er zijn en jullie horen van ons wanneer. We gaan de komende tijd ook nadenken hoe we een burgerinitiatief vorm kunnen geven, om met elkaar en gemeentelijke hulp de begraafplaats zo mooi te houden als we gewend zijn.

Namens de fractie van CDA Westland,

Anja van der Eijk-Groeneveld en Cor van der Mark

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Gemeentelijke organisatie, dienstverlening en beleid

Een gemeente functioneert het best als alle instellingen kwalitatief zeer goed werk leveren. Van stroperigheid en vage communicatie houdt niemand. CDA Westland stelt hoge eisen aan de gemeentelijke dienstverlening, want onze burgers hebben daar gewoon recht op. Daarom willen wij: Evalueren decentralisering gemeentelijke taken aan Sociaal Kernteam (SKT), Vitis, Cultuurweb en verantwoording aan gemeenteraad Integrale […]

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]