Actueel

HomeActueelWat verwachten we van elkaar in 2020?

Wat verwachten we van elkaar in 2020?

Oei, dat begint al weer in een vragende toon. Laten we niet doorgaan zoals we afgelopen jaar stopten. Een groot man zei het ooit eens “vraag niet wat jouw land voor je kan doen, maar wat kan jij voor je land doen?” Als je goed nadenkt over deze hele simpele zin kunnen je gedachten op de loop gaan. Maar dat is nu net niet de bedoeling. Je kunt je gaan focussen op je omgeving. Op haar of hem die naast je woont, staat of loopt. Of met wie je even oogcontact hebt. Ken ik jou? Moeten we elkaar niet leren kennen?

Dat is dan ook het mooie en tegelijk lastige als je raadslid bent. Je zou iedereen wel willen kennen en met iedereen even ‘iets’ hebben. Gaat never nooit niet. En dan moeten we ons ook realiseren dat we hier geen raadsleden voor nodig moeten hebben. Dit doen we gewoon zelf in ons dorp.

We noemden al eerder het VALTO initiatief om met ‘ouderen’ eens een keer een wedstrijd te gaan bekijken. Er komen dit jaar nog zoveel mooie momenten op ons af, waarbij we weer even ‘dorp’ kunnen zijn. Denk alvast maar even aan de ALS-swim. De Lier gaat weer op zijn kop-(pie onder).

Als de nieuwe huizen in Molensloot langzamerhand opgeleverd gaan worden zullen veel van onze huidige inwoners een nieuw plekje krijgen. Ook ‘nieuwkomers’ heten we heel erg welkom. We wijzen hen op de sportverenigingen, muziekverenigingen, bridgeclub, houtdraaigroep, kerken en op de gezellige kroegen we hebben.

Maar we wijzen hen ook op ons. Wij zijn Lierenaars, jullie nu ook. Weest welkom. De Westlandse zorgen en vragen komen ook op onze bordjes te liggen. Er is heel veel te doen. Eigenlijk barsten we als gemeente van het werk. Hou het grote tuinbouwcluster goed in stand. En dan praten we niet alleen over tomatentuinders, rozenkwekers maar ook over de grote veredelingsbedrijven zoals RijkZwaan, Axia, Syngenta en de techniek bedrijven. Priva, Brinkman, Boal. Kubo en de heel veel MKB-ers. Die jongens met die ladders op de bus!!!! Maar er is meer. Denk aan onderwijs, graag hoger onderwijs op het Horticenter. Graag een goede fatsoenlijke huisvesting voor alle broodnodige arbeidsmigranten. Met volle teugen gaan genieten van ons mooie strand. Hou het openbaar vervoer in optimale conditie. Zorg voor een levendige middenstand. Koop bij hen. En nog veel meer in ons Westland.

Alles wat hierboven staat heeft met ons, met elkaar te maken. Want één van de meest aansprekende typisch Westlandse eigenschappen staat al lang hoog, heel hoog, op de agenda. We zorgen voor elkaar en we kijken naar elkaar om. Tot snel een keer op de koffie.

Anja van der Eijk-Groeneveld en Cor van der Mark,

Raadsleden CDA Westland

Comments

comments