Actueel

HomeActueelWE WILLEN MINDER BUSSEN

WE WILLEN MINDER BUSSEN

Zo, dat is tenminste even een statement. Minder bussen!!! Daarmee bedoelen we niet minder bussen op lijn 32, want dat zit wel goed. Deze lijn rijdt iets frequenter en dat is fijn en er rijden meer bussen per uur.

Nee, we bedoelen minder ‘bezorg’ bussen. Al die pakkies jongens die hun stinkende best doen om er op zijn minst 30 per uur door deuren of gleuven te stoppen. Knap werk wat zij doen, maar wat heeft het dorp eraan?

Het woord van het jaar in België in 2019 is WINKELHIER geworden. De slogan van het vroegere Lierse advertentie blad De Bazuin was; “Koop toch in den vreemde niet, wat Uw eigen middenstand U biedt”.

Dit lijkt erg ouderwets en niet met de tijd meegaand. We zijn het ook nog met je eens. Niet elk ding is meer in ons dorp te koop. Maar veel dingen zijn gewoon wel te koop. En dat dan ook nog eens bij die winkelier die zorgt voor de sponsoring van de Carnavalskrant, het clubblad van de bridgevereniging, de muziekvereniging, de schaatsclub. Het bord langs de sportvelden. De shirtreclames. Op de shirts staat nergens AMAZON of ALIBABA of BOL. Nee daar staat slagerij X, bakker Y, pizzeria Z, ga maar door.

Hoe mooi is de Hoofdstraat verlicht. Komende zomer hangen de ‘hanging baskets’ weer aan de lantaarnpalen. En de lokale bedrijven sponsoren de Wielerronde en de Kortebaan draverij. Zij dragen bij aan de levendigheid van ons dorp. Als het kan WINKEL dan HIER. En als we het niet vinden, dan hebben we nog een paar heel mooie winkelcentra om ons heen.

Staan we de modernisering in de weg? Zeker niet, maar we hebben wel graag een levendig De Lier met niet al te veel lege winkelpanden. Daar kunnen we zelf wat aan doen.

Het plan om bij de Lierhand een kleine wijk te maken voor arbeidsmigranten is een goed idee. Zo helpen de Lierenaren een klein beetje de grote nood in het Westland te lenigen. Fijn dat enkele grote Lierse bedrijven doen wat er van hen verwacht mag worden. Zorgen voor woonplekken voor hun medewerkers. En dan op een manier die humaan is en die rekening houdt met het dorp. Dit is geen permanente bouw. Wel permanent zijn de ongeveer 800 huizen in Liermolen en de 60 aan de Sportlaan. Wel zullen we goed op moeten blijven letten hoe dit allemaal opgepakt kan worden in de buurt. Dat is ook zorg om elkaar.

Even bijpraten over allerlei andere zaken? Dat kan van alles zijn. Van een stoeptegel tot moeilijke onderwerpen. Zaterdagochtend 15 februari in de Bongaard.

Anja van der Eijk- Groeneveld en Cor van der Mark

Raadsleden

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]