Actueel

HomeActueelWIE ZOET IS KRIJGT LEKKERS!

WIE ZOET IS KRIJGT LEKKERS!

Was het altijd maar zo, dan hadden we het allemaal naar onze zin. We willen allemaal wel, maar toch lukt het niet.

Er zijn allerlei redenen voor aan te geven. We kunnen wijzen naar het Rijk (Jeugdzorg) Provincie (stikstof) en heel dichtbij (gemeente). Bij al het wijzen staan we zelf ook aan de lat. Wij zijn het Rijk, de Provincie, de Gemeente. We zijn gedwongen om met elkaar de pot te verdelen. Ieder een stukje, maar ook ieder een stukje verantwoording.

Binnen de gemeente Westland hebben we in november de begroting vastgesteld voor 2020. Wat krijgen we binnen en wat geven we uit? Het zoeken naar het evenwicht is een heel lastige opgave. Niet alles kan en bijna alles is nodig.

Elk individueel gemeenteraadslid worstelt met het zoeken naar de balans. Kan ik het nog verkopen? Begrijpen we het met elkaar? Maken we de juiste keuzes? Hoeveel zorg kan je geven? Moet je iets bij het onderwijs weghalen? Moet dan die brug of weg maar niet doorgaan? Dan dat beeld maar even laten liggen op de gemeentewerf? En ook de vraag hoe blijven we onze dorpen leefbaar en gezellig houden. Zorg tegenover een groen grasveldje. Soms duivelse dilemma’s. Wild geraas helpt dan niet… We staan echt allemaal aan de lat.

We gaan de rustige dagen van Kerst in. Voor velen een mooie tijd, met veel gezelligheid. En toch moeten we ook in ons dorp aandacht hebben voor hen die niet uitkijken naar deze periode. Ze hebben geen gezelligheid, ze zijn eenzaam, ze verlangen naar een beetje aandacht. Laten we wat extra om ons heen kijken. Hoe mooi was het niet vorige week vrijdag op de begraafplaats. We stonden even stil bij hen die niet meer bij ons zijn, maar belangrijker nog we stonden even stil bij elkaar.

In dit kader is het initiatief van VALTO helemaal geweldig. Men nodigt ouderen uit om eens een wedstrijd mee te maken van de top teams. Begin 2020 gaat dit van start. Zo doet sport waar het voor bedoelt is; “verbinden”.

Kom even op de koffie bij ons a.s. zaterdag 7 december in De Bongaard. Vanaf 9.30 uur zijn wij aanwezig. Daar kunnen we even de wereld en het dorp doorspreken. Tot dan!

Anja van der Eijk-Groeneveld, Cor van der Mark

Raadsleden Gemeente Westland CDA

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]