Actueel

HomeActueelWij staan achter het Oranje Comité in de Lier

Wij staan achter het Oranje Comité in de Lier

KEUKENTAFEL

Even aan de keukentafel. Doe jij dat ook zo graag? Even aan de keukentafel zitten, even de ellebogen op tafel en maar even wat bijkletsen. Dat doen wij ook. Maar dan zou het wel eens druk kunnen worden aan onze Bongaard keukentafel, prima geen probleem.

Het geeft goed aan wat het CDA Westland wil zijn. De partij die graag aanschuift aan de keukentafel. Is dat nou de goede plek voor de grootste lokale partij? Ja, volgens ons wel. Het dichtst bij de kleine en/of grote vragen in ons dorp en onze gemeente. En vragen zijn er heel veel, merken we tijdens de gesprekken die we hebben. Over allerlei onderwerpen. Verkeer, overlast, sport, huisvesting, zorg dichtbij huis. Ook zaken waarvan je als burger kan denken; moet dat nou, is dat nou het beleid van de gemeente? Vragen te over. Wij willen helpen om het uit te leggen of om er wat aan te doen.

En dan nog even nostalgie, wanneer konden we voor ’t laatst ‘ijssie taaie’? Tijd geleden, maar we konden wel weer schaatsen. Kanjers zijn het die lui van “Hard gaat ie”. “Hard gaat ie” hoort net zo goed bij De Lier als de Bradelier-week en de andere feesten waar De Lier om bekend staat. Gelukkig waren we het in de raad goed eens met elkaar, dit gaan we niet aanpassen ( lees: inkrimpen). Wie deze veranderingen verzonnen heeft is absoluut niet op de hoogte van hoe het er bij ons aan toe gaat. We staan pal achter het Oranje comité.

Het vroeg wat druk, ook van onze fractie, om deze onzalige plannen van tafel te krijgen. Maar voorlopig zijn ze keurig in de prullenbak beland.

We zongen het ooit al “d’ouwe Lier gaat nooit verloren”. En zo is het.

Nog iets waar we een beetje blij van worden. De jongerenraad in Westland telt maar liefst 4 jonge mensen uit De Lier. Geeft mogelijkheden om in de toekomst stokjes over te dragen.

De keukentafel is zaterdag 2 februari helemaal tot je beschikking vanaf 09.30 in de Bongaard.

 

Anja van der Eijk- Groeneveld; Cor van der Mark raadsleden voor CDA Westland

Comments

comments

Post Tags - ,