Actueel

HomeActueelYESTERDAY

YESTERDAY

Als je veel thuis zit, heb je tijd voor allerlei hobby’s. Een van deze hobby’s is het luisteren naar muziek van o.a  de Beatles. Van één liedje bleef een zin in mijn hoofd hangen! “Yesterday, all my troubles seemed so far away”, (gisteren leken mijn zorgen heel ver weg). Inderdaad zo was het eigenlijk ook, tot en met februari konden we eigenlijk alles onbezorgd doen. Dat deden we ook, we leefden met volle teugen. Voor vele onder ons waren er meerdere vakanties per jaar, vaak ook naar verre oorden. De jongeren gingen van festival naar festival en konden zich volledig uitleven, en met ons eten won vaak de kwantiteit van de kwaliteit.  Het kon eigenlijk niet op! En dan ineens is daar het virus wat onze onbezorgde leven volledig op z’n kop zet. Het is alsof iemand keihard op de rem staat en ons leven terugschakelt van z’n vijfde naar de eerste versnelling. Het was voor ons wel even flink schrikken en aanpassen. Maar nu blijkt dat het leven in de eerste versnelling ook zeker de moeite waard is. We besteden veel meer tijd met ons gezin, er is meer oog voor de mensen in de buurt en mensen proberen elkaar meer te helpen. Ook met de natuur om ons heen gaat het veel beter, de lucht is schoner door minder vervuiling, de omgeving stiller door minder lawaai kortom er valt buiten meer te genieten.

Straks als het virus hopelijk verdwenen is en de beperkingen langzaam worden opgeheven, zullen we dan weer teruggaan naar ons oude leven?  Leven in de vijfde versnelling of zullen we mooie dingen van de afgelopen maanden, het leven in de eerste versnelling, ook meenemen?  Er ligt een prachtige uitdaging voor ons klaar om werk te maken van de verduurzaming. Wat kan dit inhouden: Minder op vakantie, maar dan wel veel bewuster genieten van de reis. Minder maar veel gezonder eten, waarbij we een eerlijke prijs betalen voor duurzaam geproduceerd voedsel. Met andere woorden meer oog voor kwaliteit van leven en meer oog voor moeder aarde.

De Beatles eindigden hun lied met “ Now I long for yesterday” (ik verlang terug naar gisteren) maar ik zeg u: ik zie uit naar de uitdaging van morgen, na het Corona tijdperk om met elkaar te werken aan een mooiere, schonere en duurzame wereld. U doet toch mee?

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid