Actueel

HomeActueelPo-LIER-tiek nr. 1

Po-LIER-tiek nr. 1

Raadslid Cor van der Mark uit De Lier start een nieuwe reeks columns in de Lierenaar: Po-LIER-tiek. Lees nu ook online de eerste editie!

Dit is een ingezonden brief/column van één van jullie raadsleden. Ik heb het plan opgevat om op on-regelmatige tijden iets vanuit de (GEMEENTE)politiek te laten horen. Jullie horen ons meestal rond de verkiezingen en via de columns van uw Burgerman. En verder komen we elkaar weleens op straat tegen. Dat lijkt me niet genoeg om over een ‘goed contact’ te kunnen spreken. En dan zeker als we kijken naar ons eigen De Lier. Wij als politiekers verzinnen wel eens wat en doen ook nog wel eens wat. (geloof me maar).

De Lier lijkt de laatste maanden, misschien al nog wel langer, op een grote bouwput. Overal is het open gebroken, overal wordt gebouwd en gesloopt. En overal vallen spaanders. Tuurlijk komt een rechtgeaarde Lierenaar nog wel naar huis, maar toch, af en toe moet je goed opletten om niet te verdwalen.

Wat speelt er allemaal: teveel om op te noemen, maar een paar zaken springen in het oog. Eerst maar de provinciale weg, er komt een beetje zicht op, maar nu gaat de  brug er weer uit. Nog meer rommel. De Hoofdstraat op zijn kop. De Lierweg wordt weer een dijk. Tot overlast voor de bewoners. Maar ter geruststelling van de mensen aan de andere kant, dat wel. De bewoners aan de van der Laarweg zien de vrachtauto’s strak langs hun huis rijden. De oude Rabobank is een woestenij. De Sportlaan wordt steeds drukker. De bomen- en druivenbuurt zakken steeds verder weg. De Julianalaan hoopt op weinig regen. Ik stop maar even. Anders wordt het wel erg ‘mineur’.

Vaak hoor ik “wat doet de gemeente?” het zal wel niks zijn. Dat is mijns inziens niet waar. Men doet veel, anders hadden we al die rommel niet. Wat echter wel blijkt is dat het op tijd met elkaar praten ( communicatie heet dat volgens mij)  niet de sterkste kant van de gemeente is. Dat kan zeker beter. Hoe lossen we dat op? Ik zou zeggen spreek in ieder geval je politieke vertegenwoordiger aan, er zijn 4 raadsleden uit De Lier en 4 steunraadsleden. Praat met hem of haar die het beste bij je past. Pak er gewoon maar één aan de mouw als je in t dorp loopt. Zij of hij kan er dan in ieder geval voor zorgen dat jouw verhaal verder komt.

Cor van der Mark (raadslid gemeente Westland voor het CDA)

Comments

comments