Cor van der Mark

Raadslid

profielfoto website9

Mijn gevoel voor de politiek is al een lang bestaand besef dat iedereen mee zou moeten willen werken aan een goede maatschappij. Willen is alvast een begin. Denk na over wat je aanstaat in je omgeving. Denk ook aan wat je zou willen veranderen. En probeer er dan op een constructieve manier iets aan te doen.

Zoiets kan heel goed door je in de politiek te interesseren. Je kan dan niet iets meer meepraten dan wanneer je alleen je stem uitbrengt (ook dat is wel erg goed trouwens.) Denk mee, discussieer mee, probeer met elkaar dagelijks in gesprek te gaan. En zoek naar de goede kanten van de maatschappij en van de mens. Kortom, doe mee met elkaar!

Mijn leeftijd geeft aan dat mijn taak in de beroepsmaatschappij er wel zo’n beetje op zit. Maar dat weerhoudt me niet van om werkzaam zijn in de samenleving. Of het nu politiek getint is of in een kerkelijke omgeving. En naar mensen om me heen te kijken. Politiek is voor mij heel erg de haarvaten van de samenleving opzoeken en er in kruipen. Heerlijk om dan iets voor de mensen om me heen en de wereld om me heen te kunnen betekenen.

Hobby’s zijn vooral naar mooie muziek luisteren (beetje een omnivoor) lezen, biografieën en historische literatuur en….gedichten. Waarbij ik het vertaalwerk van oudere anderstalige gedichten niet schuw. Ook de geschiedenis van mijn dorp heeft mijn warme belangstelling. En verder natuurlijk de familie en vriendenkring. Mag veel tijd kosten.

 

profielfoto website9

Contact met Cor van der Mark

9. Cor van de Mark LR

Terug naar mensen

Laatste nieuws

071021dl cor anja CDA 02 scaled 19 september 2022

Poliertiek: 'Het gonzen van een dorp'

De zomer luwte is voorbij. Het gonst weer in het dorp. Er staan weer mensen even stil op straat om even met elkaar te praten. Om to horen hoe het was op de Veluwe, in Spanje, op Bali en of het niet te warm was in het dorp.

De Lier Burgerdijkseweg AD 25 7 2022 1 25 juli 2022

Gevaarlijke verkeerssituatie De Lier

Raadslid Cor van der Mark doet opnieuw een oproep om aan de slag te gaan met de gevaarlijke verkeerssituatie op de Burgerdijkseweg in De Lier. Al in 2018 stelde Cor dit verkeersprobleem aan de orde. Ondanks de beloofde duidelijkheid is deze duidelijkheid er nog altijd niet. 

 

Bijlage rondvraag 1 2 juni 2022

Groen op de begraafplaats De Lier

Namens de fractie van CDA Westland is de volgende vraag gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders: