POLIERTIEK 16-2-22

NOG EEN WEEK OF VIER, OOK IN DE LIER

16 maart kiezen we, naar we hopen kiezen we allemaal, een nieuwe gemeenteraad in Westland. Altijd een spannend moment. Voor de partijen, voor de kandidaten. Maar vooral voor de burgers. Hoe was het de afgelopen vier jaar? Wat gaan ze doen de komende vier jaar, althans wat zeggen ze dat ze gaan doen? Heerlijke vragen, waar elke partij haar eigen antwoorden op heeft.

Wij zijn hard bezig om enkele al jaren slepende zaken weer eens een keer op de rol te krijgen. Denk dan aan de Margrietstraat en Hoofdstraat 10. Er gebeurt weer iets. Wij zijn ervan overtuigd dat de ambtenaren met de allerbeste bedoelingen proberen deze verpauperde stukjes van ons mooie dorp weer netjes te krijgen. Op deze manier doen wij dit. Praten met elkaar en niet zoals een lokale partij nu opeens gaat roepen dat er iets moet gebeuren. Jaren je mond dicht houden en dan opeens gaan roep toeteren. Maar ook dat hoort bij lokale politiek.

Op de vraag in onze laatste column over de naamgeving voor de nieuwe brug in de Oostelijke Randweg hebben we al leuke reacties gekregen. We kunnen er nog wel een paar bij hebben.

Zondagavond even een rondje door het dorp gelopen. Het gaat echt al stukken beter met de PBD zakken. Ze hangen er niet meer de hele week. We gaan er best wel aan wennen, zei een bewoner. Fraai is het niet maar we zullen wel aan onze maatschappij moeten denken. En toch ook aan ons milieu. Zoals we het deden ging het niet langer. Voor de grote containers pleiten we voor sensoren die even een ‘piepje’ geven als ze bijna vol zijn. Dan hebben we dat ook weer opgelost.

Het laatste nieuws over de Naaldhorst. Ergens rond 2030 pas beginnen. Stemt ons droevig. Wat gaat dat betekenen voor de Triangel? Ook uitstellen. Wij doen ons best om Pieter van Foreest te bewegen naar veel meer snelheid. Dit mogen we onze inwoners, die net even wat meer steun nodig hebben, niet aandoen. We vragen ook aan wethouder om echte actie.

Cor en Anja

Terug naar nieuws

Onze mensen

Cor van der Mark

Raadslid

Anja van der Eijk-Groeneveld

Jaap Stolze