PoLIERtiek: Aardige mensen

AARDIGE MENSEN

Hebben we het gevoel dat we die nog tegenkomen? We hopen van wel, want er zijn er heel veel van. Loop maar eens door het Staelduinse Bos en merk opeens dat men gewoon “goede morgen” zegt.

En dat zijn gewoon aardige begroetingen. Iets anders als het obligate “fijne dag verder ”bij de kassa. Ook aardig maar net even anders.

En hoe aardig waren we met zijn allen bij de intocht van de Sint. Duizenden aardige mensen. Een groots en klein dorp.

Ook in de politiek leek het de afgelopen raadsvergadering ook opeens wat aardiger te zijn. Zou mooi zijn als we dat een poosje vol konden houden. We spreken elkaar nog wel.

Na heel veel jaren gesteggel en heen en weer gepraat en bezwaren maken, zijn we eindelijk begonnen met de vernieuwing van de geluidswal tussen de provinciale weg het de woningen aan t Perron. Moest een keer gebeuren, maar was gen appeltje-eitje. De projectleiders van de gemeente hebben er hard aan getrokken.

Net zoals we nu ook zien dat er begonnen is met de verdere herinrichting van het groen op de begraafplaats. Het middenpad krijgt tot aan de nieuwe verhoging een lagere haag . Dit geeft een mooier zicht op de heel oude stenen. Rust en bezinning. Het allernieuwste stuk is klaar en gaat binnenkort gebruikt worden. Ook een bankje komt daar. Tijd om even te mediteren en terug te denken.

Heeft u al eens tijd gehad om even rond te kuieren in de wijk de Liermolen? De prachtige uitbreiding van het dorp tegen de randweg aan. wat een mooie wijk gaat dit worden. Helemaal klaar voor de toekomst. Onder andere een groot deel gasloos.

We zullen dan ook aandacht moeten blijven besteden aan de bereikbaarheid van deze wijk. De ontsluiting voor het verkeer, maar zeker ook de bereikbaarheid van het openbaar vervoer. Dat wordt nog een dingetje met alle bezuinigingen die het Rijk op de plank heeft liggen.

Dit najaar vroegen we ideeën voor een naam voor de brug in de Oostelijke Randweg, bij de Lidl. De straatnaam commissie stelt LIERSE POORTBRUG  voor. Beetje een verwijzing naar de Witte Poort, en Poort van Westland. Dank aan Kees Kornaat.

De brug zal niet officieel deze naam krijgen, want zou verwarring kunnen geven voor de hulpdiensten.

Komend voorjaar gaan we de naam eens netjes ophangen.

Vragen, suggesties, opmerkingen? We zijn ervoor.

Anja van der Eijk-Groeneveld
& Cor van der Mark

raadsleden voor CDA Westland

Cor en Anja

Terug naar nieuws

Onze mensen

Cor van der Mark

Raadslid

Anja van der Eijk-Groeneveld