Poliertiek - Doen jullie nog wat?

Hier kunnen we heel veel op zeggen. Laten we beginnen om te zeggen dat we het nu nog even steendruk hebben. De agenda van de gemeenteraad puilt uit. Met veel zaken die er toe doen in het Westland, denk aan de Leuningjes, appartementen Wateringen, PGB persoonsgebonden budget, waterberging, kust, huizen bouwen, en natuurlijk arbeidsmigranten huisvesting. Het is fijn om zo vlak voor de verkiezingen nog een aantal zaken voor de Westlanders goed te organiseren. We worden van de straat gehouden, noem het maar zo.

We klagen niet, dit werk doen we graag en daar zitten we voor. Waar we ook voor zitten is de leefbaarheid van ons dorp. We hebben ons echt grote zorgen gemaakt over de (te) strakke manier van handhaven ten opzichte van onze winkeliers. Dat heeft ons geraakt want die hard werkende ondernemer is al de dupe van de vele maatregelen en dan is een beetje menselijkheid en omzien naar elkaar wat wij onder de aandacht hebben gebracht bij de burgemeester. Beste mensen, iedereen heeft het lastig in deze tijd. Maar het kan toch niet zo zijn dat het je bijna onmogelijk wordt gemaakt wordt om je brood te verdienen.

We begrijpen ondertussen wel dat veel Lierenaars inwoners graag bij hun eigen winkels in het dorp kopen. Fijn.

Een nieuw kabinet is aangetreden. Ook als lokale politiek zullen we daar de invloed van merken. Er wordt gekeken naar de zorgkosten. Er wordt gemorreld aan de AOW. Aan de woningbouw. We hebben bijna voor elk onderdeel nu een minister. Waar wij niet blij mee zijn is dat veel, heel veel mogen we wel zeggen, op de bordjes van de gemeentes komt te liggen. In Den Haag beslissen we dit. Regelen jullie het even en graag deze verantwoordelijkheid overnemen. Gelukkig hebben we als CDA korte lijntjes met de 2e kamer en de bewindslieden. Die houden we ook strak in de hand, en onderhouden wij.

Verder roeren we ons in De Lier nogal met aandacht vragen voor het opknappen van het voormalige kantoor aan de Hoofdstraat 10. Wat zou het mooi en waardevol zijn voor De Lier als het college daar iets mee doet. Dat zelfde geldt voor strook gras naast Jumbo achter Dikkenberg en Q. en niet het allerminst; We maken ons echt zorgen om de verkeersveiligheid op het Kralingerpad. We kregen een slap antwoord van wethouder. We strijden nog even verder.

Het is de tijd dat politici weer de straat opgaan. Verkiezingen komen eraan. Maar….wij doen al jaren niet anders. Constant aanspreekbaar op straat of direct even bellen.

071021dl cor anja CDA 02 scaled

Terug naar nieuws

Onze mensen

Cor van der Mark

Raadslid

Anja van der Eijk-Groeneveld