Poliertiek: 'Het gonzen van een dorp'

 

POLIERTIEK

HET GONZEN VAN EEN DORP

 

De zomer luwte is voorbij. Het gonst weer in het dorp.

Er staan weer mensen even stil op straat om even met elkaar te praten. Om to horen hoe het was op de Veluwe, in Spanje, op Bali en of het niet te warm was oin het dorp.

Gewoon om weer even met elkaar te zijn.

Wat deed jij met de Bradelier? Heb je mee gezwommen? Lukte het ‘jeu de boulen’?

Iedereen is vol onder de indruk wat de ‘barre’ organisatoren gedaan hebben. Hulde.

 

Afgelopen zaterdag beklommen maar liefst ruim 300 mensen de Domtoren. Hard werken voor de gastvrouwen en heren politici. En file vorming op het trappetje. De andere monumenten werden ook heel goed bezocht. De vernieuwd Domkerk was een trekker net als de Timmerwerf.

 

De uitrit bij de opvangplek van de Oekraïners heeft wel aandacht gekregen. Erg onder de indruk zijn we er nog niet van.

 

De verdorde buxus struiken op de begraafplaats zijn opgeruimd. Maar eens zien wat terugkomt.

Binnen de raad wordt volop gediscussieerd over het niveau van onderhoud van de begraafplaatsen. Wij realiseren ons meer dan terdege dat dit veel aandacht nodig heeft en, wat ons betreft, ook echt zal krijgen.

 

Toen de Oostelijke Randweg geopend werd, vroegen wij of iemand een idee had voor een naam voor de brug. Best wel wat reacties. De ‘straatnamen’ veranderde haar naam in ‘brugnamencommissie en heeft haar ei bijna gelegd. We zijn benieuwd.

 

Het parkeren op de Veilingweg bij het sportpark lukt nog niet helemaal. Wij zouden nu zeggen; verenigingen pak de regie. Help de bezoekers even en wijs hen de plek die ervoor is. En vraag aan de dorpsgenoten of ze voortaan de fiets willen nemen. Dan is het weer netjes en vooral veilig voor iedereen.

 

Ook als het gonst in het dorp, zijn wij aanspreekbaar. Schiet ons maar even aan. Bij de slager, de supermarkt, de bloemist, op een terrasje.

 

Anja van der Eijk-Groeneveld

Cor van der Mark

 

raadsleden voor CDA Westland

071021dl cor anja CDA 02 scaled

Terug naar nieuws

Onze mensen

Cor van der Mark

Raadslid

Anja van der Eijk-Groeneveld