POLIERTIEK week 19 2022

BLIJ met BLAADJES

Niet iedereen kan het misschien waarderen, maar wij zijn wel blij met de groene blaadjes. Ondanks dat Westland, wat velen zeggen, de minst groene gemeente is van Nederland, zien wij heel veel BLAADJES.

Natuurlijk is niet elke boom die net geplant is, direct een kanjer van een populier. Maar geef die jongens even de kans om te groeien.

Hoofdstraat 10 aan het Raedhuysplein staat er nog steeds. We begrijpen dat er gesprekken gaande zijn, maar dat er nog wat plooien gladgestreken moeten worden. We blijven er aandacht aan besteden, immers een belangrijke plek voor de gemeenschap van De Lier met ruimte voor appartementen en als we iets nodig hebben dan is dat het zeker. Met een nieuw college zou het zomaar kunnen dat dit in orde gaat komen, wij laten het niet los en wachten op de creativiteit van de gemeente.

Over nieuw college gesproken; op de 24e gaan we het horen. Nog 13 nachtjes slapen en dan ziet de wereld er heel wat beter uit. (……) we wensen het college veel succes. En natuurlijk de goede aandacht voor De Lier. Onze steun bij goede voorstellen voor De Lier, men kan op ons rekenen.

Ons verlanglijstje is nog steeds niet verandert. Sportpark de Zweth belangrijk, vergroenen Oranjeplein met veel groene blaadjes en het hoekje bij de Margrietstraat.

We blijven horen over stroperigheid rondom vergunningen voor feesten. Veel regels zitten dwars. We hebben ondertussen ook wel geleerd dat sommige regels nodig zijn. Maar overdrijven is ook een vak. Geef elkaar ook de verantwoordelijkheid. En draag die dan ook. Met elkaar. Gemeente moet ook lef durven tonen.

We vierden diverse momenten in het dorp, met de ontmoeting als middelpunt wat hebben we genoten! Volgende keer mag de turbo bij de eendjes wel aan! Voor iedereen was het programma in de Lierenaar te lezen. Wie kunnen nog na vertellen dat we ooit een dorpsomroeper hadden. Meneer Evert Ouwendijk fietste met een koperen blik en hamer in z’n handen door het dorp. En zou nu heel luid de bad eendjes race omgeroepen hebben. Of de geweldig leuke nieuwe spelen op het grasveld aan de Hoofdstraat. Koningsdag was weer een heerlijk dorpsfeest. Hulde voor organisatie.

We gaan weer zichtbaar zijn in het dorp. Spreek ons aan.

Anja van der Eijk-Groeneveld

Cor van der Mark raadsleden gemeente Westland voor het CDA

En Jaap, Derek, Koen, Theo

071021dl cor anja CDA 02 scaled

Terug naar nieuws

Onze mensen

Cor van der Mark

Raadslid

Anja van der Eijk-Groeneveld