Actueel

HomeActueelAanmoedigen

Aanmoedigen

Als de dag kan starten met sport dan begint voor mij de dag goed. – Anja van der Eijk- Groeneveld, column de Lierenaar.

Het plezier van sport is bij mij als klein meisje begonnen en ook met de paplepel ingegoten. In ons gezin stond sporten op nummer 1, voor dag en dauw stond ik op. Samen met mijn vader of moeder ging ik op de fiets naar het zwembad om daar mijn training te gaan volgen. Vele kilometers heb ik afgelegd in het zwembad in De Lier en bij zwemvereniging LZV Waterloo. Wat ik daaraan heb overgehouden is de aanmoediging van mijn ouders, mijn trainers, en het plezier wat ik daaraan mocht beleven. Daarnaast is sporten goed voor het lichaam en krijg ik er nog steeds energie van. Sport is voor iedereen goed en gezond en daarnaast ook goed voor de geest, want het kan net zo’n momentje zijn dat je even nergens aan hoeft te denken.

Wat is het fijn om in een dorp te wonen waar sport en het verenigingsleven zo goed met elkaar verbonden zijn. Afgelopen zomer hebben we allemaal kunnen lezen dat diverse sportverenigingen de handen ineen hebben geslagen om gesprekken te gaan voeren met de gemeente, voor nieuwbouw en uitbreiding van de sport in De Lier. Mooi dat de verenigingen verder vooruitkijken om de sport ook in De Lier toekomstbestendig te maken. We zullen binnenkort de wethouder weer eens vragen over de stand van zaken omtrent deze plannen.

We kijken met elkaar terug op een Corona jaar waarin helaas ook sporten op de achtergrond is geraakt. De lockdown heeft sporten gelockt, daar waar gezondheid en welbevinden belangrijker dan ooit is bevonden, is juist de sport onder druk komen te staan. Ik maak mij hier oprecht zorgen over. Het doet namelijk zoveel goed voor jeugdigen als ook voor ouderen als zij kunnen sporten en in de sport kunnen zijn wie ze zijn. Het gaat juist in de sport om het samen doen, eenieder accepteren en respecteren. Het gaat om vallen en opstaan en samen sterk worden, samen winnen maar ook sterker worden van verliezen. We hebben van Corona veel geleerd, verlies geleden maar ik denk ook dat we er sterker van gaan worden.  Ik heb het gemist, de saamhorigheid van sport, het aanmoedigen langs de lijn en het napraten. Zonder tegenslag geen overwinning, zonder aanmoediging geen succes.

CDA Westland,

Anja van der Eijk- Groeneveld

Comments

comments


Contactpersonen

Gerelateerd standpunt

Vrijwilligers, Verenigingen en Sport

Talloze mensen in Westland zijn als vrijwilliger zeer actief in het verenigings- en sportleven. Die activiteiten zijn van groot belang voor gezondheid en saamhorigheid. Deze kracht in de Westlandse samenleving is uniek en daarom willen wij: Topsportbeleid in Westland is in gang gezet en verdient het om samen met verenigingen te worden uitgebreid Waterman openhouden […]

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]