genoeg betaalbare woningen voor iedereen

CDA Westland: genoeg betaalbare woningen voor iedereen

Westland – Afgelopen zaterdag 5 maart hebben oudere kandidaten op de lijst van CDA Westland een bord geplaatst op een bouwlocatie in Poeldijk. Hiermee vragen wij aandacht voor de noodzaak van het bouwen van genoeg betaalbare woningen, ook voor ouderen.

CDA Westland vindt het van belang dat er wordt gebouwd voor elke doelgroep en voor elke portemonnee. Bovendien gaat het om meer dan bouwen alleen. Het gaat ook om het betaalbaar houden van woningen en doorstroming bevorderen. En bij de bouw moet ook rekening worden gehouden met goede ontsluiting, parkeergelegenheid, meer groen en voldoende speelgelegenheid. Dit was en blijft de inzet van CDA Westland.

Bouwaftrap

Het landelijke CDA organiseerde op 5 maart de BOUWAFTRAP om aandacht te vragen voor de woningnood en de noodzaak om nieuwe woningen te bouwen. Het tekort aan betaalbare woonruimte is groot. Jongeren en starters vissen steeds achter het net en wonen langer thuis dan de generaties voor hen. Ook senioren die willen verhuizen lopen tegen belemmeringen op. De steden zijn voor gewone inkomens onbetaalbaar geworden en de wachttijd voor huurhuizen loopt op. Vanwege het beperkte aanbod zitten mensen klem, terwijl ze eigenlijk iets anders willen. Mensen lopen letterlijk vast.

Bouwen voor ouderen

Terug naar nieuws

Onze mensen

Judith van den Bos-Scholtes

Steunraadslid

Harry Stijger

Frans van Velthoven

Ambassadeur