Janice weet (gemeente)raad 16-3-2022

Janice weet (gemeente)raad

Fijn om de afgelopen weken en dagen zoveel in gesprek te zijn met mensen die je iets willen meegeven, of die iets niet begrijpen. Doe dit vooral vaker, want dan kunnen raadsleden het beste de volks vertegenwoordigende rol uitvoeren.

Helaas heb ik de afgelopen dagen ook ervaren dat mensen ontzettend gemeen en lelijk kunnen doen. Ik geloof niet dat de raadsleden die nu in de gemeenteraad zitten en die na vandaag zullen toetreden tot de gemeenteraad daar zitten voor eigen gewin.

Zo hebben alle partijen in hun verkiezingsprogramma staan dat ze meer woningen willen. Dat zou in de komende periode dan goed moeten komen. Er is en wordt ook ontzettend veel gebouwd, alleen is het niet genoeg. Ook worden plannen vaak aangepast, omdat omwonenden het niet in het landschap vinden passen of een gebouw te hoog is. Toch kost  ons dit elke keer weer woningen die we inleveren. Dit vraagt om daadkracht en samenwerking en altijd een afweging maken tussen iets meer hoogbouw (niet ideaal) of onze jongeren vertellen dat er geen plaats is (helemaal niet ideaal).

Ik wil graag met een positieve noot afsluiten, namelijk een oproep om te gaan stemmen! De vergeet-mij-nietjes die we deze dagen uitdelen, zijn niet alleen vrolijk, maar moeten ook vanwege de naam iedereen herinneren te gaan stemmen.

Vergeet niet te stemmem

Terug naar nieuws

Onze mensen

Janice de Jong

Raadslid