Janice weet (gemeente)raad - December 2022

Initiatieven kunnen overal vandaan komen. Zo zag ik ruim een jaar geleden een bericht op een Westlandse Facebook-groep staan over een pumptrackbaan. Tot dan had ik daar nog nooit van gehoord. Het is een (vaak) geasfalteerde baan met allemaal heuvels en bochten erin. Door met een step of fiets met het stuur een 'pomp'beweging te maken, kom je vooruit. Vandaar de naam pumptrackbaan.

Ik heb de initiatiefnemer mijn hulp aan geboden en vorig jaar heeft er een gesprek plaatsgevonden met de wethouder. Helaas heeft het door onbekende redenen vertraging op gelopen en is het dossier nu bij een andere wethouder. Volgende week staat er opnieuw een gesprek plaats met de wethouder en zullen we gaan kijken naar concrete locaties waar een dergelijke baan in Westland zou kunnen komen.

Afgelopen week ging het in de gemeenteraad ook over een andere locatie. Dat traject heeft niet zozeer met deze te maken. In de nieuwe woonwijk Rijnvaart in 's-Gravenzande werd gekeken naar de invulling van een speelgelegenheid in het Waelbos, samen met inwoners van de wijk. Het lijkt erop dat daar nu ook een pumptrackbaan komt, maar gezien de grootte van dat bos, zal dat een erg kleine baan worden.

Hopelijk komt er in Westland binnenkort ook iets voor de wat oudere jeugd, zijnde 12+. Mocht je een goede locatie weten, laat het vooral weten!

Wil jij antwoord op een specifieke vraag of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Of misschien heb je zelf een goed idee? Stuur een e-mail naar janice@cdawestland.nl 

Pumptrackbaan

Terug naar nieuws

Onze mensen

Janice de Jong

Raadslid