Janice weet (gemeente)raad - Februari 2023

De vorige column ging over de artikel-42 vraag, wat één van de instrumenten van een raadslid is om informatie te krijgen.

 

Een andere manier is het stellen van een vraag tijdens een vergadering. Iedere raadsvergadering is er een vragenhalfuur die als eerste wordt behandeld. De vragen die daar gesteld worden, hebben vaak betrekking op dringende, actuele kwesties die niet kunnen wachten tot de beantwoording middels een artikel-42 vraag of op een volgende commissievergadering. De voorzitter van de vergadering bepaalt of een vraag dringend genoeg is om te worden toegevoegd aan het vragenhalfuur. De vragen zijn kort en kernachtig en dienen van tevoren te worden ingediend.

 

Iedere commissievergadering is er ruimte aan het einde van de agenda voor rondvragen. Hier kunnen ook politiek-actuele, technische of informatieve vragen worden gesteld. Ook hier worden vragen van tevoren ingediend, zodat de burgemeester of één van de wethouders in staat is de vraag te beantwoorden.

 

Wil jij antwoord op een specifieke vraag of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Of misschien heb je zelf een goed idee? Stuur een e-mail naar janice@cdawestland.nl 

 

Gemeenteraad 2023 01

Terug naar nieuws

Onze mensen

Janice de Jong

Raadslid