Janice weet (gemeente)raad - Januari 2023

Ieder jaar wordt door de burgemeester de evenementenkalender vastgesteld. De evenementenkalender wordt aan het einde van het jaar vastgesteld en bevat alle evenementen waar of meer dan 600 mensen worden verwacht of die meer dan twee dagen duren.

 

De evenementenkalender wordt met name gebruikt om te zien wanneer welke evenementen worden georganiseerd en op welke data er meerdere evenementen zijn. De evenementen die op de evenementenkalender staan, krijgen niet gegarandeerd een vergunning. Ook de veiligheidsdiensten houden rekening met de evenementenkalender en brengen advies uit, wanneer de vergunningprocedure wordt doorlopen. Uiteindelijk is de burgemeester verantwoordelijk voor de veiligheid in een gemeente. Als de hulpdiensten aangeven, door bijvoorbeeld een samenloop van evenementen, dat de veiligheid niet geborgd kan worden, zullen evenementen niet door kunnen gaan. De evenementenkalender moet er daarom voor zorgen dat van tevoren al gezien kan worden of er geen overlap is van grote evenementen.

 

Of evenementen uiteindelijk door kunnen gaan, wordt getoetst aan de evenementennota. In de evenementennota staan alle regels die de gemeenteraad met elkaar heeft afgesproken. Uiteraard dient de partij die de vergunning aanvraagt alle informatie aan te leveren die gevraagd wordt om te kunnen beoordelen of een evenement past binnen de evenementennota.

 

Wil jij antwoord op een specifieke vraag of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Of misschien heb je zelf een goed idee? Stuur een e-mail naar janice@cdawestland.nl 

Evenementen

Terug naar nieuws

Onze mensen

Janice de Jong

Raadslid