Janice weet (gemeente)raad - Over vergaderingen

Deze keer wil ik graag wat aandacht vestigen op de vergaderingen van de gemeenteraad. Iedere maand hebben we een commissieweek en een raadsvergadering. In de commissies, waarvan we er nu 4 hebben, wordt de raadsvergadering voorbesproken. Van maandagavond tot en met donderdagavond is er in die week elke avond een andere commissie aan de beurt. De commissie discussieert over een onderwerp en bepaalt vervolgens of iets als hamerstuk of als bespreekstuk naar de raadsvergadering gaat.

Ook zijn er diverse andere commissies die specifieke onderwerpen bespreken en een adviserende rol hebben naar de gemeenteraad. De meeste bijeenkomsten zijn openbaar. Sowieso kan de raadsvergadering en kunnen de commissies altijd bezocht worden, net als in de Tweede Kamer. Je kunt in- en uitlopen wanneer je wilt, zodat je niet een hele vergadering hoeft bij te wonen. Deze vergaderingen vinden in het gemeentehuis aan de Verdilaan plaats. Ook zijn de vergaderingen altijd digitaal live te volgen via internet en televisie.

Wil je ook een keer een (deel van een) vergadering bijwonen? Houd dan de agenda in de gaten! De gemeenteraad heeft een eigen website waarop zichtbaar is wat wanneer voorbij komt en dus ook wanneer en hoe laat de vergaderingen zijn: https://www.gemeenteraadwestland.nl De eerstvolgende raadsvergadering is volgende week woensdagavond 19 oktober vanaf 19.00 uur.

Wil jij antwoord op een specifieke vraag of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Of misschien heb je zelf een goed idee? Stuur een e-mail naar janice@cdawestland.nl 

 

Gemeenteraad

Terug naar nieuws

Onze mensen

Janice de Jong

Raadslid