Motie CDA Westland en GBW veiligere fietspaden rond Verburch

CDA Westland dient samen met GBW een motie in die pleit voor veiligere fietspaden rondom het sportpark van Verburch. De motie verzoekt het college van B en W om op korte termijn te onderzoeken of er een betere en veiligere fietsverbinding mogelijk is rond het sportpark van Verburch.

De komende jaren zal er veel veranderen aan de verkeerssituatie rond Verburch aangezien het sportpark flink wordt uitgebreid, er veel nieuwbouw is in Poeldijk en ook het bedrijventerrein ABC Westland groeit. De nu al drukke Arckelweg kan dus rekenen op nog meer verkeer de komende jaren, wat absoluut niet ten koste mag gaan van de veiligheid van fietsers. 

"Tot op heden is in zowel de plannen voor de uitbreiding van het sportpark van Verburch als in de plannen voor de uitbreiding van bedrijventerrein ABC Westland geen enkele aandacht besteed aan de verkeersveiligheid van de Arckelweg in Poeldijk”, benoemt CDA-raadslid Kevin Klinkspoor. "En dat terwijl Verburch een levendige en groeiende vereniging is met veel sporters die vanuit het centrum naar het sportpark fietsen.”

Klik hier voor het artikel in het AD Westland. 

(Tekst: Fred Vermeer, Foto: Thierry Schut).

WhatsApp Image 2024 02 26 at 15.02.53 1

Terug naar nieuws

Onze mensen

Kevin Klinkspoor

Raadslid

Judith van den Bos-Scholtes

Steunraadslid