Collegevragen inzake verplicht energielabel kantoren

CDA Raadsleden Jaco Eeltink en Dennis Chafiâ hebben vragen aan het college gesteld over de aanwezigheid van energielabels voor kantoren in de regio, en vragen zich ook af hoe de cijfers zijn bij het gemeentelijk vastgoed.

Met 25 bedrijventerreinen zijn we naast Rotterdam en Den Haag de grootste in de regio. Met Westland Woont Duurzaam zet de gemeente Westland in op de verduurzaming van de gemeente. In het Bouwbesluit is opgenomen dat een kantoorgebouw niet langer in gebruik genomen mag worden als er geen geldig energielabel is met een maximale waarde gelijk aan labelklasse C. Een hogere klasse is uiteraard ook geldig. Colliers heeft onderzoek gedaan naar de energielabels per gemeente. Volgens de laatste cijfers bungelt het Westland helemaal onderaan met Assen en Sûdwest-Fryslân.

Meer dan 50% heeft überhaupt geen label of een energielabel D of lager. Een gemeente die zo vooruitstrevend is in de glastuinbouw, zou ook in de verduurzaming van kantoren op een veel hogere plaats in de ranglijsten moeten staan.

U vindt de vragen hier (download).

Energielabel

Terug naar nieuws

Onze mensen

Jaco Eeltink

Raadslid

Dennis Chafiâ

Raadslid