Minister Buitenlandse Zaken op bezoek bij CDA Westland en Rijk Zwaan

Maandag 7 februari was minister Wopke Hoekstra op bezoek bij CDA Westland om kennis te maken met de dynamische tuinbouwwereld.Een delegatie van CDA Westland werd ontvangen door de directie van Rijk Zwaan. Het gesprek verliep open en informerend waarbij er tijd was om de uitdagingen in de branche te bespreken. De minister was voornamelijk geïnteresseerd in de zorgen die er zijn in de geopolitieke wereld en hoe een bedrijf als Rijk Zwaan daarmee omgaat.

Minister trots op innovatieve tuinbouwsector
Tevens werd de plek van goed renderende familiebedrijven in de agrosector besproken. Hoe kan hun toekomst gewaarborgd blijven. De minister sprak zijn bewondering uit voor de innovatieve kracht van de sector. Dit heeft zijn nadrukkelijke belangstelling. Vanzelfsprekend kwam de energieproblematiek aan de orde.

Wopke Hoekstra: “Ik ben altijd plaatsvervangend trots op Hollands glorie, op innovatie. Ik heb weer eens geleerd hoe enorm wezenlijk de rol is van dit soort bedrijven zodat wij iedere dag weer groentes op ons bord krijgen. Nederland is daar uniek in en het is belangrijk dat wij vanuit Den Haag aandacht blijven houden voor het ondernemersklimaat van dit soort bedrijven.”

CDA Westland kijkt terug op een mooi en nuttig bezoek. Jenny Vermeer: “Het is altijd goed om politici vanuit Den Haag te ontvangen. Ik ben ervan overtuigd dat het belang van Westland en haar rol in de agrosector nu nog beter op het netvlies van de minister staat.”

Minister Hoekstra ontving tevens een zaadpakketje om zelf aan de slag te gaan met het telen van groentes. Hij heeft aangegeven hiermee aan de slag te gaan.

PHOTO 2022 02 07 19 31 03

Terug naar nieuws

Onze mensen

Jenny Vermeer-de Smit

Fractievoorzitter, raadslid

Cor van der Mark

Raadslid

Marcel Zuidgeest

Steunraadslid

Jan Omvlee

Ambassadeur