Zwemmen in vrijwilligheid

Dat kan niet, zwemmen doe je in water. In het geval van zwembad De Waterman kan er al ruim 85 jaar worden gezwommen, door jong en oud, in de open lucht. Sinds 2013 vooral mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers via Stichting Waterman Natuurlijk! die zich met liefde inzetten voor het voortbestaan van dit zwembad.

Zonder deze club mensen zou het zwembad droog staan. En we zouden helemaal droog staan als er allerlei ontwikkelaars aan de gang zouden mogen gaan. Ontwikkelaars die niet het plezier van de Wateringers voor ogen hebben maar denken aan centen: ‘Gooi dicht dat bad, hier kan best iets anders komen.’ Wat ons betreft heeft de gemeenteraad een verstandig besluit genomen door De Waterman een nieuwe toekomst te geven door geld beschikbaar te stellen voor een eerste fase van renovatie! Over de verdere organisatievorm is nu overleg gaande.

De herhaalde en suggestieve vragen van Gemeentebelang Westland over wat zo’n bad de gemeente kost zijn de vrijwilligers en de liefhebbers van zwemmen in de open lucht ook een doorn in het oog. En dat begrijpen wij. Dat een zwembad geld kost, dat is duidelijk. Geen enkel zwembad heeft bestaansrecht zonder subsidie. Dat geldt niet alleen voor De Waterman maar ook voor De Boetzelaar, Maesemunde en Vreeloo.

Alleen dat valt niet op, want we betalen aan de exploitant. En een exploitant verdient eraan. Het mooie van vrijwilligers is dat ze hun handen uit de mouwen steken zonder daar een vergoeding voor te ontvangen. Nu wij weer vragen zagen van GBW bij monde van de heer André van den Berg willen wij graag laten weten dat wij trots zijn op de vrijwilligers van De Waterman die, in samenwerking met noodzakelijke professionals om de veiligheid te garanderen, ervoor zorgen dat mensen fijn kunnen zwemmen in dit openlucht zwembad. Nu profiteren de Wateringse bewoners van dit bad en niet enkele ondernemers.

Wij hopen van harte dat dit bad nog heel lang open blijft!

CDA westland

Jenny Vermeer-de Smit
Cor van der Mark

Waterman

Terug naar nieuws

Onze mensen

Jenny Vermeer-de Smit

Fractievoorzitter, raadslid

Cor van der Mark

Raadslid

Jan van Rossum

Ambassadeur