Poliertiek - Kralingerpad

ZEVENENTWINTIG KEER NEE tegen een veiliger Kralingerpad. Een grote meerderheid van de raad zag ons voorstel niet zitten. Waaronder onze Lierse collega van Westland Verstandig en onze collega van de LPF had waarschijnlijk ook zo zijn eigen redenen om tegen te stemmen. Pieter Hoogerbrugge van GBW kon ons initiatief wel waarderen en we konden ook op zijn stem rekenen, maar het was te weinig om een meerderheid te halen. Voor ons is het nog steeds een goed plan en zeker voor de veiligheid van onze Lierenaars van jong tot oud, we denken immers aan iedereen.

Een columnist ziet onze plannen met de verpaupering van de Hoofdstraat ook niet zitten. Hij verwijt ons politiek te bedrijven. Hij heeft helemaal gelijk, want dat is waar we voor in de gemeenteraad zitten, we denken mee met elke Lierenaar en willen het beste voor elke Lierenaar want daar zijn we voor. En wat zou het mooi zijn als appartementen gecreëerd gaan worden in het gebouw van der Ende aan de Hoofdstraat. Van 1 tot 2 of 3 persoons, ons maakt dat niet uit, maar laat er wel beweging komen.

De brug in de nieuwe oostelijke randweg is een plaatje, wat kunnen we daar met elkaar trots op zijn. En wat zou het waardevol zijn als er een naam wordt gehangen aan de brug, heeft iemand een idee? Mail het naar ons brengen we dit over naar het college.

Nu wat iedereen aangaat; goede zorg. Dat begint met goed zorgen voor jezelf/ het mag egoïstisch klinken, maar is het tegendeel. Als je goed voor jezelf zorgt kan je ook goed voor anderen zorgen. En dat zorgen voor anderen, dat heet omzien naar elkaar en daar zijn wij van, en blijven wij in ieder geval doen. Ook Judith schreef er een interessant column over. 

Velen van ons hebben noodgedwongen thuis moeten bivakkeren. Werk vanuit een thuissituatie, die daar nooit voor gemaakt kan zijn. kinderen wel of niet naar school. Geen babbel meer met je collega’s. Een babbel is net effe anders dan een gesprek door de telefoon. Een beetje opgehokt noemden we dat. Er komt gelukkig wel weer wat leven in de brouwerij. Heerlijk. Maar nu met elkaar proberen de juiste maat te houden. Even dat korte praatje bij de kassa of bij de sportvereniging. Gelukkig konden we wel naar buiten. We zouden bijna zeggen dat De Lier zich ontwikkeld heeft tot het dorp van de ommetjes. Het frisse neuzen dorp, wat een wandelaars op de been elke avond. En wat ook zo leuk daar aan is, een ieder zegt elkaar ‘gedag’ en dat klinkt zo gezellig en fijn, dat is omzien naar elkaar. En daar moeten we vooral mee doorgaan. Ons CDA Westland heeft in haar verkiezingsprogramma gesteld dat we lokaal gezondheidsbeleid moeten ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het stimuleren van gezonde voeding, sport en terugdringen van eenzaamheid. We hebben ondertussen wel geleerd hoe belangrijk deze drie zaken geworden zijn.

Tot aan de verkiezingen van 16 maart komen we nog een paar keer terug. In een column, met een koffie uurtje en gewoon op straat. Schiet ons aan, we zijn ervoor.

Anja van der Eijk- Groeneveld
Cor van der Mark

raadsleden voor CDA Westland

Cor en Anja

Terug naar nieuws

Onze mensen

Cor van der Mark

Raadslid

Anja van der Eijk-Groeneveld