Actueel

HomeActueelPoLIERtiek

PoLIERtiek

Politiek is hetzelfde als een potje voetbal.

En net als in een voetbalwedstrijd maak je als team doelpunten. Maar voorzetjes komen vaak van één iemand of partij. Vorige week was, wat wij noemen, de begrotingsraad. Dan verdelen we de centen van 2021. Sommigen zullen zeggen, dan maken jullie ze op. Daar willen we dan nog wel eens een boom over opzetten.

Het dossier rondom ons sportpark De Zweth. Het was nog een beetje lastig om het college in de meewerkstand te krijgen. GBW en CDA gingen de bal halen bij de doellijn en maakten een paar mooie slidings. De andere spelers deden uiteindelijk graag mee. Bal voor het doel… en GOAL. Er is nog wel wat te doen rondom dit dossier, maar de bal is van de middenstip af.

Right to challenge, moeilijke term, maar betekent gewoon “handen uit de mouwen, even met elkaar de boel beetpakken”. Westlandser kan het niet. Scouting hebben jullie behoefte aan wat centen en ook aan zichtbaarheid in de dorpen? Help de gemeente bij het onderhoud van de begraafplaatsen… GOAL. Na veel jaren gesteggel is nu eindelijk ook duidelijkheid over zwembad in Wateringen de Waterman. Men probeerde van de andere kant van het veld nog wel even een tackle uit te voeren, maar die werd vakkundig gepareerd. Badmuts op en gaan… GOAL. D66 vroeg om een rookverbod in de speeltuinen. Verbazing alom dat dat er nog niet was. Met z’n allen voor het doel… GOAL.

Messenverbod. Messen horen in een keukenla en niet op zak bij jongelui. Breed gedragen. Verbieden die handel… GOAL. We vragen aandacht voor het Perdiksepad. We benadrukken dat we RijkZwaan niet in de weg willen zitten. Zo’n prachtig Liers bedrijf zin we toch allemaal trots op! Maar het padje ligt er al eeuwen, dus even goed nadenken met elkaar. College denk mee alsjeblieft. We gaan hier ook weer een GOAL maken. Vinden jullie het ook zo heerlijk om de heistellingen weer te horen in de Liermolen. Heerlijk dat er weer veel gebouwd gaat worden. We weten nu al van mensen de reikhalzend uitkijken naar hun nieuwe huis. Sleutel in de voordeur. Weer een GOAL. Wil je even praten over de TUSSENSTAND, bel ons maar even!

Anja van der Eijk-Groeneveld Cor van der Mark raadsleden gemeente Westland voor het CDA

Comments

comments