Actueel

HomeActueelPOLIERTIEK

POLIERTIEK

Dit column is op 20-01-2021 gepubliceerd in de Lierenaar.

REDDEN WE HET NOG??

We zien de winkels, die essentiële spullen verkopen, draaien als een tierelier met rijen voor de deur. De grote supermarkten melden allemaal plussen, maar we zien ook veel dichte deuren en donkere etalages. Wat gebeurt er allemaal achter die deuren? Wij hoeven het niet te weten, maar we kunnen wel meeleven. Bestellen via de lokale webshops, laat dat haar nog maar even groeien, een piekspeldje extra en je ziet er weer hebbelijk uit. Maar we moeten elkaar ook wijzen op alle mogelijkheden die er nu zijn voor wat betreft steun. En dat is niet alleen voor de winkeliers, ook voor zzp-ers (de harde werkers in de bouw/elektra/loodgieters/pedicures en nog veel meer). Jongens en meiden, denken jullie dat je door het ijs gaat zakken? Neem actie en bel de gemeente! Zij heeft er een loket voor. Of anders bel ons, dan gaan we samen op pad. Op deze manier proberen we elkaar perspectief te bieden. We laten elkaar niet los.

NOODZAKELIJK WERK

In het dorp gebeuren ook allerlei zaken. Men is begonnen met de nodige werkzaamheden aan de begraafplaats. Plannen zien er mooi uit, maar het is wel een hele klus. Fijn als er ook in de toekomst voldoende plek is om in het eigen dorp een rustplaats te mogen vinden. We hebben, als CDA, onder grote druk van provincie mee moeten stemmen met de verhoging van de kosten voor begraven. Met veel pijn in het hart. Heel jammer dat we door de provincie gedreven zo hard over moeten komen. Hier zijn we nog niet over uitgepraat. Hadden we creatiever moeten zijn voor wat betreft de verdeling van de kosten?

CENTRUM VAN HET DORP

Waar we ook nog niet over uitgepraat gaan raken, zijn de plannen die de gemeente heeft over de Margrietstraat. Het straatje tussen de Jumbo en bakker van Delft. De plannen die er nu liggen geven veel reden tot vragen en opmerkingen. De winkeliers die er het meest mee te maken hebben zijn alert.

Er gebeurt zoveel om ons heen, dat we maar besloten hebben deze week twee columns te maken. Den column van Anja staat ook op de website. Iedereen kan ons altijd bellen of op straat even aanschieten. Ook om 1,5 meter moet dat lukken.

Cor van der Mark,

Raadslid voor CDA Westland

Comments

comments