Actueel

HomeActueelPOLIERTIEK december 2018

POLIERTIEK december 2018

Hallo, wij zijn de Lierenaars!

Ik ga het niet zeggen, maar alleen heel oude mensen weten het nog. In 1993 werd Huub A van der Meer burgemeester van De Lier. 25 jaar geleden dus. Een ’s Gravenzander naar De Lier, ‘t zal wat worden. Nou ja, zijn vrouw kwam dan wel uit Naaldwijk. Alsof dat een pluspunt was. Ze had in ieder geval familie in De Lier. Zo maakten we er een positieve draai aan.

Toen waren er nog gezellige strubbelingen tussen de dorpen,’ gezellig’ want je was wel allemaal Westlander.  Dat weer wel. Hoe zich dat gaat verhouden met een burgemeester uit Emmen? Wie het weet mag het zeggen, maar we gaan er wel voor zorgen dat hij en zijn gezin zich razendsnel thuis voelen in onze mooie streek. Zullen we gewoon eens afspreken dat we de eerste 6 maanden van zijn regering gewoon eens een beetje aardig zijn tegen elkaar?  Hij gooit niet met hunebedden en wij niet met tomaten. En ik doel dan op de Westlandse politiek.

Hij zal ook een kennismakingsrondje door het Westland moeten maken. Dat komt goed uit, De Lier is het eerste dorp wat hij tegenkomt vanuit het oosten. Welkom in de parel.

Als hij net als de afzwaaiende burgemeester begint met “Hallo, ik ben Bouke, wie ben jij?” dan staat het antwoord bovenaan.

Nu ik dit zo schrijf denk ik “Cor, ga je nog iets over de actualiteit schrijven?” nee, want ik heb daar helemaal geen zin in. Komt volgend jaar wel weer. Dit jaar 2018 ga ik politiek snel vergeten. Het lijkt wel een verhaal van Asterix en Obelix.  Als we konden gingen we met rotte vis om ons heen slaan. Niet fijn en het stinkt ook nog.

Wat wel leuk is, eindelijk hebben we  ons druivenmeisje weer teruggevonden. Speurneus Leo Burgerman zag haar hand op de gemeentewerf boven alle rommel uitsteken. Nu maar hopen dat ze snel weer op haar vertrouwde plekje staat. Is het een idee? We zetten haar op een wagen en brengen haar onder begeleiding van de Leetheepels terug naar de Hoofdstraat.  Dat is toch ook De Lier?  Als er maar een beetje reden toe is, maken we er een feestje van.

Zaterdag drinken Anja en ik graag een kop koffie met je in de Bongaard, van half 10 tot half 12.

Anja van der Eijk- Groeneveld

Cor van der Mark

Comments

comments

Post Tags - ,